סוף קשר: הבנה וכאב

תאריך פנייה: 03.01.2013 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
רעות
מתקשה אחרי פרידה...
03.01.2013 • 10:50

שלום,
אני בת 27 ועד לפני כחודש הייתי במערכת זוגית שנמשכה חצי שנה. זו הייתה זוגיות מדהימה עם המון כיף, עומק ואינטימיות.לצערי, לפני חודש נפרדנו. הבחור החליט שהוא צריך זמן לעצמו שאין לו זמינות להיות כרגע במערכת יחסים רצינית. זה היה תהליך של כמה שבועות שבהם ראיתי שהוא במשבר מהרבה דברים בחיים שלו (לימודים, עבודה, משפחה) כל התקופה הזו ניסיתי להיות שם לצידו. לתת לו מרחב אבל לתמוך. והוא כל הזמן הודה לי ואמר שאני הדבר הכי טוב שקרה לו בתקופה האחרונה שמדהים לו איתי ואני בן אדם מיוחד. אבל, למרות הכל, הגיע אליי ביום בהיר אחד והחליט שהוא רוצה לסיים את הקשר בטענה שהוא צריך זמן לבד, זמן להבין דברים. טען שהוא מאד אוהב אותי וכל הזמן רק רוצה להיות איתי וזה מונע ממנו לעשות דברים אחרים. למרות הקושי הענק שחשתי ניתקנו את הקשר. אחרי מספר ימים שלחתי לו מייל שמסביר כמה אני מעריכה אותו וחושבת שהוא בן אדם מיוחד. בתגובה הוא ענה שהיה לו חצי שנה מדהימה איתי. הקשר הכי עמוק ומשעותי שהיה לו וזו הייתה התקופה הכי כיפית ומדהימה שהוא חווה אבל שלפעמים צריך להגיד דיי. היה לי מאד קשה כי זה המהות של זוגיות לא? אהבה כיף עומק.. אז למה לוותר?? נתתי לו זמן.. חשבתי שאם אני אעזוב אותו ולא "אציק" הוא יבין את הטעות ויגעגע. שלושה שבועות שלא יצרנו קשר. עד שנשברתי והרמתי אליו טלפון. הוא שמח שהתקשרתי ודיברנו קצת עלינו. הוא טען שהתקופה הזו גרמה לו להבין שזו הייתה החלטה נבונה ושהוא לא יכול להיות עכשיו בקשר זוגי. ואכן הקשר שלנו היה מדהים ומיוחד ושהוא מאד מאד אהב אותי וחושב שאני מדהימה אבל יש לו שנה עמוסה והוא לא יכול להיות בקשר. ושאם הגורל ירצה אז עוד נהיה ביחד ביום מן הימים.אז אחרי המילים האלו הבנתי שכנראה זהו. צריך לתת לו קרדיט שהוא יודע מה הוא רוצה.. אבל עצוב.. עצוב מאד! אני אוהבת כל כך אותו. מתגעגעת מאד.. מרגישה שבא לי ל"הילחם" עליו אבל מצד שני לא רוצה להציק. זה לא נכון, זה לא פייר עבורו.. לא יודעת מה לעשות. אבל ממש רוצה לחזור אליו ולגרום לו לרצות...

ד"ר אורן חסון
כי זה באמת קשה
06.01.2013 • 00:25

רעות יקרה,
התגובה שלך היא מאד חכמה ומאד בוגרת, ולא טריוויאלית בכלל. האמירה שלך ש"צריך לתת לו קרדיט שהוא יודע מה שהוא רוצה" היא אמירה בוגרת וכואבת גם יחד. והשאלה שנשאלת במצב כזה, לפעמים, היא אם הוא באמת אכן גם כן בוגר וחכם לדעת מה שהוא רוצה, כשכל תשובה מביאה אותך להבנה שכנראה זה סוף הדרך, אם כי באופן שונה לגמרי. אם הוא כן, אז זה הפסד צורב, אבל הוא באמת יודע מה נכון לו, ולכן גם מה לא יתאים לשניכם. ואם הוא לא, אז אולי ההפסד שלך לא כל כך גדול כי האיש אינו יציב וקשר איתו הוא סיכון, אלא אם באמת יש כאן איזו שהיא גחמה רגעית שאני לא יודע מה מקורה, או איזה משבר כלשהו שמשפיע עליו ושאולי יחלוף לעד.אבל זה כואב. ולכן זה יגרום לך לזמן החלמה לא קצר, כי הקשר הסתיים באופן שבו כל השוואה בינו לבין אחר תעשה עוול עם האחר. ייקח זמן עד שתראי זאת אחרת. בכל מקרה לא נכון לסמוך על זה ש"אם הגורל ירצה אז עוד תהיו יחד ביום מן הימים", כי זו אמירה שתפריע לך ללכת בדרך שאת צריכה ללכת בה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רעות
כי זה באמת קשה
07.01.2013 • 16:44

תודה רבה על תגובתך.מתוך מחשבה מעמיקה אני באמת מבינה שכנראה הוא לא יציב כרגע... מההיכרות שלי איתו ומתוך האבחנה שלי אני בטוחה שהוא עובר איזשהו משבר שברור לי שבסיומו הוא יבין את הטעות שלו בויתור על הקשר הזה (כי באמת שזה היה מאד מיוחד). מה שכן אני לא בטוחה כמה זמן שהוא יצטרך.זה מאד מאד כואב. ניסיתי מאז לצאת עם מספר בחורים אבל אף אחד מהם לא מעניין אותי. הכל נצבע לי בשחור ומאד קשה לי לתפקד ביום יום..אני בדאגות לגבי העתיד שלי, מפחדת שאני לא אמצא מישהו שיעניין אותי וימשוך אותי כמוהו. זה היה קשר ממש מיוחד ושנינו הרגשנו ככה ודיברנו על זה גם כל הזמן שממש מצאנו "נפש תאומה" .. אני רוצה לדבר איתו ולשתף אותו בתחושות להזכיר לו את כל הייחוד של הקשר שלנו...אבל אני לא בטוחה שזה בכלל יעניין אותו. וכמו שאמרתי הוא הבהיר בצורה ברורה מה הוא רוצה/לא רוצה.. עצוב לי מאד ורע לי.. ואני מרגישה במלכוד כי אני יודעת שחוץ מלנסות להתגבר אין מה לעשות.

ד"ר אורן חסון
לכידות הדדית
09.01.2013 • 16:16

רעות יקרה,
רק לפני חודש וטיפה נפרדת ממנו. הרגש מפגר אחר המודעות הקוגניטיבית בפאזה אחת לפחות. בודאי שאף אחד מהבחורים האחרים לא מעניין אותך כרגע. כדי שזה יקרה כבר עכשיו, הוא צריך להיות כל כך מיוחד שאין דברים כאלה, ואולי גם זה לא. זה ייקח זמן. ובהמשך - גם אם לא יהיה מישהו שיעניין אותך כמוהו, יהיה מישהו שיעניין אותך אחרת. אולי יותר טוב, אולי פחות טוב, אבל אם הוא יהיה יציב באהבתו אותך, ואת תלמדי לאהוב אותו - או אולי תהיי רחוקה מספיק מהאהבה הנוכחית שלך כדי להתאהב בו בבת אחת מההתחלה - אז הסך הכל יהיה טוב יותר. את במילכוד כי יש לך רגשות שמחברים אותך למי שאיננו שלך. תצאי מהמילכוד כשתתאהבי במישהו אחר - ואני מקווה מאד שכבר בפעם הבאה זה לא יהיה מלכוד, אלא לכידה הדדית ולכידוּת הדדית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083