סודות זוגיים: מתי כדאי להתערב?

תאריך פנייה: 03.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
זיווה
מה לעשות
03.06.2006 • 18:44

שלום
רציתי להתייעץ בעניין מאוד קשה שאנני יודעת כיצד להתמודד עימו. אמי נמצאת בקשר זוגי טוב כבר כ-12שנים, לאחר שאבי נפטר לפני כ16 שנים. הזוגיות טובה והם נהנים מאוד יחד ועברו הרבה דברים קשים ותמיד שם זו בשביל זה. בשנים האחרונות נכנסו לאיזו שגרה ובולט שהחברות היא העניין החזק ביניהם מעבר לכל. ברור שישנה המון אהבה , אך המשיכה כנראה דעכה.לפני כמה ימים גיליתי דרך הודעות טקסט בנייד שלו שכנראה הוא בוגד בה.יש לציין כי אנחנו גרים באותו בית באושר כבר כמה שנים. הילדים שלו (הוא גרוש) מאוד אוהבים את אימי ומחוברים אליה ולי יש שני אחים שמאוד אוהבים אותו.אני מאוד מאושרת שאימי מצאה זוגיות ושמפחדת שתהיה לבד, אך קשה לי לא לספר לה כי אני חושבת שאני הייתי רוצה לדעת.אני יודעת שאני מסכנת פה הרבה, כי המון אנשים ייפגעו מכך. לא רק שניהם.מה עליי לעשות? אל מי לפנות קודם? כיצד לדבר?

ד"ר אורן חסון
תיבת פנדורה שאינה שלך
05.06.2006 • 12:11

זיווה יקרה,
את לא רוצה להתערב במשהו כאשר המידע שביידך אינו ודאי (כפי שאת אומרת, "כנראה" שזה המצב), ושאת מתמצאת בו פחות. את גם לא יודעת אם היא היתה רוצה לדעת, כי הידיעה הזו, אם אינה יודעת עכשיו, אולי תכפה עליה מעשה שלא היתה רוצה לעשות. בדיעבד אולי תכעס עליך, כי היא היתה מעדיפה אולי שלא לדעת ולחיות באושר. ואולי זה משהו שהיא יודעת או מדחיקה זמן רב כדי שלא לעשות מעשה. את גם לא יודעת עד כמה המעשה שאולי הוא עושה אכן מסכן את האושר שלה.זו שאלה מורכבת מאד, הן מבחינת האחריות, הן מבחינה נפשית והן מבחינה מוסרית, ולכן אין תשובה פשוטה. אבל כשאת לא יודעת מספיק, את עלולה בעזרת מעשה להזיק יותר מאשר להועיל.גם בללכת ולהתעמת איתויש סיכון, כי בזה את עלולה לגרום לו להחליט לעשות מעשה ולעזוב, ואמך תאשים אותך בזה שהוא הולך. ואם לא, את עלולה להפוך להיות, בעל כרחך, "שותפה לסוד" איתו, וגם זה לא דבר שאת רוצה.אם את לא יכולה לחיות בשלום עם זה, כשאת נוצרת את הסוד, ויש לך אפשרות והגיע זמנך לעזוב את הבית, אולי זה ייקל עליך. הגעת אל הטלפון הסלולרי האישי שלו, נכנסת אל תיבת פנדורה שאינה שלך ופתחת אותה. אין סיבה שאחרים ישלמו את המחיר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083