חרדות בזוגיות: איך הן פוגעות בקשר

תאריך פנייה: 03.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לי
קנאה ביחסים
03.06.2006 • 21:34

שלום,
יש לי בעיה, אני וחבר שלי יוצאים כבר שלוש שנים (אנחנו בגיל 23). בתילת הקשר הוא היה הבן זוג הכי מדהים שרק יכול להיות: אוהב, מפנק , דואג ,ואפילו בכה כשהיה נפגע ממני. אבל , לצערי הרב אני ברוב חכמתי לא הערכתי זאת ואפילו להפך זלזלתי בו ופגעתי בו, בקיצור ניצלתי את חולשתו אלי. לאחר מספר חודשים הוא הבין שזה לא יכול להימשך ככה והתחיל לעמוד על שלו. משם הירידה הייתה תלולה וחדה מאוד.התחילו להיות בינינו ריבים קשים שעם הזמן כללו גם השפלות, מילים לא יפות וכעס גדול מאוד.אני בחורה מאוד קנאית ואובססיבית , זה מתבטא בכך שאני חייבת לדעת מה בן זוגי עשה בכל שניה מהיום שלו.(ראוי לציין , שהייתי בטיפול פסיכולוגי שלא כ"כ עזר).בתחילה, בן זוגי היה סבלני מאוד כלפי בעיה זאת, אך עם הזמן זה רק הכעיס אותו יותר ויותר, הוא אף נפרד ממני כמה פעמים בגלל זה.עכשיו כל פעם שיש בינינו ריב הוא תולה אותו בקנאה שלי, הוא לא רואה את הבעיות שהוא יוצר בקשר, הוא לא מגיב כשאני מדברת איתו אחרי מריבה, אני זאת שתמיד צריכה להתנצל , הוא יכול להתעלם ממני במשך ימים ונותן לי הרגשה של מישהי ממש לא חשובה.אני מוצאת את עצמי, בחורה שיש לה מה להציע, לא מוערכת בלשון המעטה ואף בוכיה מספר לא קטן של פעמים.אני מאוד אוהבת אותו ורוצה שיחזור להעריך אותי, או שלפחות יתן לי תשובות לשאלות בזמן רב ולא יפטור אותי בתשובות קבועות כגון:"בסדר, בסדר אין לי כוח לדבר עלזה" או "שמעתי אותך" או "תעשי מה שבא לך"...בקיצור, מה לעשות????..מיואשת...

ד"ר אורן חסון
כשהוא מרגיש פחות צורך להתאמץ
05.06.2006 • 12:33

לי יקרה,
את עסוקה בחרדות שלך שמא הוא יבגוד בך עם מישהי אחרת. וכשהוא רואה שאינך מעריכה מספיק את עצמך, ואת מדגימה את זה יום יום ושעה שעה בכך שאת פוחדת שהוא ירצה מישהי אחרת על פניך, את מקשה עליו להעריך אותך. אני מניח שאת גם ערה להשפעה שיש להתנהגות הזו שלך, ושהחרדות שלך רק מתעצמות כתוצאה מכך, התסכול שלך גדל, והבטחון העצמי שלך יורד. מבחינת הזוגיות שלכם, התוצאה היא שהגלגל התהפך: בהתחלה את זלזלת בו. היום, גם אם הוא חושב שאת שווה, הרי הזוגיות שלכם היא לא משהו, כאשר לא טוב לו עם המריבות התמידיות ועם סצינות קינאה. פחיתות ערכה של הזוגיות גורמת לכך שהוא מרגיש פחות צורך להתאמץ, ואת משייכת את זה לעובדה שהוא לא מעריך אותך. אני לא בטוח שזה נכון. יכול להיות שהוא לא מעריך מרכיבים באישיות שלך, אבל כן מעריך מרכיבים אחרים.את עדיין צעירה, ולכן אני מתלבט בין שתי אפשרויות. האחת מהן, שאני חושב שהיא עדיפה, היא להגיע בכל זאת לטיפול פסיכולוגי אישי שיעסוק בחרדות שלך, ולהתמקד בזה. היתרון של הטיפול האישי הוא בכך שתלמדי להיות שלמה עם עצמך ומאושרת יותר, בין אם הזוגיות הנוכחית תימשך ובין אם לאו.האפשרות השניה היא להגיע לטיפול זוגי. היתרון שלה הוא שתעבדו על הזוגיות שלכם ועל התקשורת הלקויה ביניכם, אבל החסרון הוא שהמיקוד בצרכים ובקשיים האישיים שלך, יהיה קטן יותר. מבחינתך, בהסתכלות לטווח ארוך, הייתי מעדיף את האפשרות הראשונה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083