סודות זוגיים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 06.07.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שירה
חיים בשקר
06.07.2011 • 15:50

אורן שלום,מה שאני מעלה עכשיו הוא הטעות הכי גדולה שעשיתי בחיי ואין לי דרך צאת ממנה.לפני שנה הכרתי בחור יקר, שהיום הוא בעלי. לפני שהכרתי אותו עברתי הטרדה מינית קלה, לא משהו חמור. משהו בתוכי, מעיין שיגעון זמני שהיה לי גרם לי לנפח את הסיפור ולהפוך אותו להרבה יותר חמור ממה שהיה ולספר אותו לבעלי שהיה אז אפילו לא בן זוגי רשמית.מהר מאוד הקשר הפך לרציני והיה חיבור מאוד טוב וחזק בנינו. אני לא טרחתי לעדכן את בן זוגי שכל מה שסיפרתי הייתה עלילה אחת גדולה ולא דבר אמת. אין לי מושג מה קרה לי ומה עבר עליי, משהו בתוכי אולי זעק לתשומת לב, אולי לרחמים ואיבדתי שפיות זמנית שגרמה לכדור שלג של שקרים שלא הצלחתי לצאת מהם.הדבר השפיע על חייו של בעלי בהמון צדדים בחיים. הוא פרש כנפיים והחליט שהוא שומר עליי מכל משמר. וחי בסיוטים אינספור. התחתנו לפני שלושה חודשים אחרי שנה של זוגיות. שהייתה מלאה בבעיות בחדר המיטות. היו לי תקופות של חוסר חשק, שלא הצלחתי להיפתח, שלא נמשכתי, היו רגעים שכן. לא הצלחתי להסביר אפילו לעצמי מה קורה לי ואיך מנגד סיפרתי סיפור כזה נוראי שקרה בחיי- שלא קרה בכלל.היום אני מטופלת אצל יועצת זוגית לבד, מספרת לה על כל הבעיות מסביב, ואין לי שום אומץ לספר לה איזה אדם נבזי הייתי שבניתי את החיים שלי על שקר- כל כך גדול וכל כך חמור.בעלי, היה שומר שבת בעבר היום הדבר גרם לו לנטוש את דרך האמונה- כי איך יכול להיות שהקדוש ברוך הוא נותן שיקרה דבר כזה לבן אדם שהוא הכי אוהב, דבר שגורם לי צער- כי האמונה היא זו שהחזירה אותי להיות אדם נורמלי ושפוי, בנוסף,הוא חושב שכל ההשלכות שהיו ביחסים האינטימיים בנינו נגרמו מזה..היום יש שיפור גדול, עבדתי המון על עצמי, אבל מעולם לא גיליתי לאף אחד את השקר הזה, גם לא לבעלי- שאם אגלה לו, לא יודעת אם אשאר בחיים.הזוגיות בנינו הולכת ומשתפרת מאוד בכל המובנים, ואני משתדלת להעניק לו את כל מה שצריך כאישתו. אבל אני נמצאת בדיכאון מאוד גדול וצער עצום שעשיתי משהו שלא מאפיין בכלל את מי שאני. ואיך בכלל הגעתי למצב הזה??אני לא יודעת איך לצאת מזה, מה לעשות עם זה.אני יודעת שאם אגלה לו את האמת אנחנו נתגרש באותו הרגע, ולא נראה לי שיש סיכוי שאשאר בחיים- הכעס שלו לא יוביל לדברים טובים ובצדק.אין לי מושג איך אני מעיזה לכתוב את זה, אבל זו פעם ראשונה שהסיפור הזה יוצא ממני...אשמח שתעזור לי בדרך כלשהי.תודה, וסליחה שאתה צריך לשמוע דבר כזה נוראי, מאדם כזה נוראי כמוני.אני זועקת לעזרה.אודה לך אם תענה לי דרך המייל האישי.שירה.

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי לבד
06.07.2011 • 23:46

שירה יקרה,
אני אפילו לא יודע אם לומר לך לספר לו על הכל, או להסתיר זאת לעולמי עד. הרבה תלוי ראשית כל ולפני הכל ביכולת שלך לסלוח לעצמך. הרבה תלוי גם ביכולת שלו לסלוח לך, כי גם היא תשפיע על עתידך. את בטיפול פרטני, ולא בטיפול זוגי – העלי זאת שם. כל העניין הוא דיסקרטי, ולא אמור להיפתח מולו. שאלי, התייעצי, בררי, והחליטי בעצמך בסופו של דבר. וזכרי שכל מה שאת מספרת לה כשאת איתה לבד, נשאר אצלה. היא מכירה אותך ואותו, והיא תהיה מוכנה להקשיב וצריכה לאפשר לך ללבן את הדברים איתה כדי לחשוב צלול יותר. וגם ללמד אותך לסלוח לעצמך. זה חשוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חיים בשקר
טיפול זוגי לבד
20.07.2011 • 11:17

שוב שלום,איך אני יכולה לסלוח לעצמי? ואיך מסליחה עצמית אני אצליח לחיות את החיים ברוגע בלי רגשות אשמה שמלוות אותי יום יום, כאב שחונק ..בעלי לא יסלח לי, פעמים רבות בויכוחים אפילו הקטנים ביותר הוא דואג לפגוע בי בחזרה, לא נשאר חייב, בוחר את המילים הכי "נכונות" לומר, מתוך כעס גדול שהוא יודע שיפגעו בי.אז קל וחומר, אם אלו התגובות במקומות פשוטים יותר, במקומות בו הכעס רגעי ונקודתי, מה יקרה ברגע שידע שהוא חי עם אישה ששיקרה לו מהרגע שהכיר אותה, שהיום היא אישתו ושכל חייו התהפכו בגלל שקר זה? הוא לא ירצה בי יותר בחייו..האם יש יועץ או יועצת שאתה מוכן להמליץ לי עליהם?האם יש תקווה לנישואים האלה?תודה רבה,שירה.

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי לבד
23.07.2011 • 10:29

שירה יקרה,
חשבתי שאת הולכת ליעוץ. פני אלי במייל:do@orenhasson.com, ואולי אוכל לעזור לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083