החלטה על עובר: מה המשמעות המשפטית?

תאריך פנייה: 06.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ירדן
מהמקום הכי שבור בעולם
06.07.2011 • 15:29

אורן שלום,אני כותבת לך מהמקום הכי שבור בעולם. מצב נתון: אני בת 31 בהריון בשבוע השישי בן זוגי בן 28. מתחילת הקשר אני רואה סממני אלימות מילולית ולעיתים אלימות פיזית מתונה - אך מה זה משנה...לכן גם החלטתי שלא להתחתן, בביוץ האחרון כששכבנו בן זוגי אמר לי ברגע רומנטי במיוחד שהוא רוצה איתי ילד וגמר בפנים, אני ידעתי שאני בביוץ אבל אני חושבת שעמוק בפנים כבר רציתי גם אני כנראה ילד. הוא מאוד שמח כשהוא שמע את הבשורה. ביום שני האחרון היה לי יום הולדת 31 ורציתי לחגוג עם חברות, עד שהוא אמר שעושים משהו בסנטר, כששאלתי מה הוא אמר לי את כבר תראי, אז הנחתי ברוב טפשותי שהוא תכנן משהו, אחרי יום שלם ששמעתי את קיטוריו על העייפות שלו מהעבודה אבמרתי לו גם שלא חייבים לצאת בכוח, יצאנו והגענו לחבר שלו (שאני בקושי מכירה) ואת זוגתו(שאני בכלל לא מכירה) וישבנו אצלם-זה מה שהוא תכנן, אני מאוד כעסתי על כך שביטלתי עם החברות שלי ואני פתאו יושבת בבית זר ביום ההולדת שלי כשהוא לא קנה לי כלום, לא כתב כלום...כשיצאנו משם הוא כבר לא דיבר איתי, ביום שלמחרת התקשרתי אליו 11 פעמים-הוא לא טרח לענות או להשיב על הודעות, הוא הגיע בערב והתעלם ממני, אתמול מאוחר בלילה פניתי אליו והדבר הראשון שהוא אמר לי "" אני רוצה שתבקשי סליחה מ..." הוא טען שהתנהגתי לא יפה, אני אמרתי לו שלמרות שהייתי עצבנית, קיימתי שיחה נעימה עם החברים, הודתי על האוכל ואיך זה שהוא שקוע בעצמו כל הזמן עד כדי כך שהוא לא רואה אף אחד...אז הוא אמר לי שהוא אמר שאנחנו הולכים לחברים שלו ואמר שאני לא זוכרת כלום...במילים אחרות האשים אותי בכל, התחלתי לבכות, והוא הסית את הגוף הצידה והלך לישון. היום קיבלתי החלטה שסביר להניח שעכשיו שאני בהריון הוא יהיה יותר דומיננטי ושלטן וינסה לנהל אותי, (לפעמים אם אני מדברת קצת בקול הוא אומר לי ,"שששש") מצד שני בגיל 31 לעשות הפלה, אחרי שהייתה אחת בעברי, מעבר לזה שכבר התרגלתי לרעיון שיהיה לי תינוק, הסמסטר הזה נהרס לי, סירבתי לעבודה,...אני לא יודעת מה לעשות...אם חד הורית זה פרוייקט שצריך עבורו הרבה כסף ולי אין כסף, מצד שני אני לא רוצה את הבחור בחיים שלי יותר, הוא רק פוגע בי כל הזמן...מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
בדקי היטב מה נכון לך
06.07.2011 • 23:46

ירדן יקרה,
עושה רושם שמה שהחלטת היום באשר אליו, נשמע נכון. אבל קחי בחשבון שאם את משאירה את העובר, כנראה שלא תיפטרי מהבחור הזה יותר. יהיו לו זכויות אבהות. אין לך הרבה זמן. קחי בחשבון שאת לא מחוייבת להינשא לו וגם לא לחיות איתו, אבל אולי את כן מחוייבת לתת לו זכויות של אב. בררי את כל האפשרויות, גם המשפטיות (כן, לכי לעורך דין עכשיו). ובדקי היטב אם את לא הורסת את חייך מבחינת היכולת שלך להתקיים, להתפרנס, ולזוגיות טובה, שאת כולם את לפחות מעכבת לזמן לא מועט. ובדקי גם את התמיכה המשפחתית שלך, ועד כמה את מוכנה, רוצה ויכולה לקבל אותה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083