סודות בעבר: השפעה על זוגיות
טושי
זוגיות ויחסי מין
⌄
שלום
בת 39 נשואה + 3 , נשואה 13 שנים לבן זוג מקסים.לפני שנה וחצי התגלתה אצלי בעיה רפואית בגינה הוחלט להפסיק לי את השימוש בגלולות למניעת הריון, ואיני יכולה להתקין התקן .מאז תחילת היחסים בינינו תדירות יחסי המין יחסית נמוכה (בעיקר בגללי- עברתי סוג של הטרדה מינית מקרוב משפחה שזו השפעתה - העדר חשק ממין, בעלי אינו יודע זאת ואינני מתכוונת לשתף אותו בנושא).מאחר ועברנו להשתמש בקנדום מבחינת בן זוגי ירדה איכות ההנאה שלו לטמיון.אני לעומותו חוששת מאד להיכנס להריון שוב כעת.אנחנו משוחחים על הבעיה ובעלי טוען שגם כך התדירות היתה נמוכה לפני ומאחר ואינני נוטה לגוון ולשתף פעולה עם הצעותיו, עדיף שלא נקיים יחסים כלל. הוא לכאורה מתנהג כרגיל בתפקוד היומיומי אולם איננו נוגע בי כמעט (לא חיבוק/ נשיקה) כי זו החלטתו.אני מאד מתוסכלת מהעניין ואינני יודעת מה לעשות.אשמח לשמוע את הצעתך. האם טיפול זוגי יכול לסייע ?האם אני צריכה ללכת לטיפול לבד ?
ד"ר אורן חסון
סודות מן העבר
⌄
טושי יקרה,
את שומרת סוד גדול בפני בן זוגך, ואותו ארוע משפיע עליך באופן משמעותי, ובלי ידיעתו, גם עליו. אני לא יודע אם את לא מספרת את זה כי קשה לך לשתף, או אולי כי את חוששת שאם יידע, יחשוב שאין סיכוי לפתור את הבעיות ביניכם ויירצה לעזוב. כרגע, אני מניח שהפיתרון שלו הוא שאם את מסרבת לאינטימיות מינית ביניכם, אזי הוא מסרב לכל סוג אחר של אינטימיות ביניכם, אולי כסוג של ענישה. שאולי אז תביני שזה מאד מפריע לו, ושאולי תעשי משהו בעניין. ובמידה מסויימת הוא אפילו צודק, כי הנה, עכשיו את באמת מחפשת פתרון, כי גם לך קשה.אתם צריכים ללכת לטיפול, אבל טיפול מיני, שישולב, מן הסתם, גם בטיפול זוגי. חפשי מטפל או מטפלת מינית (נסי באתר של איט"ם, האגודה הישראלית לטיפול מיני, או פני אלי במייל או טלפונית בציון מקום מגורייך, ואוכל אולי להפנות אותך למישהו או מישהי טובים שאני מכיר). ויכול להיות שבהתחלה תרצי אכן לבוא לבד, ורק לאחר מכן לצרף אותו.האתר של איט"ם:http://www.itam.org.il/