הקשבה זוגית: איך להפחית רעש

תאריך פנייה: 16.08.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דני
אני לא מבין את התנהגות שלי
16.08.2010 • 23:39

אני תמיד נכנס לקשר ואז נשים אומרת לי שאני יוצר עליהם עומס ואני מדבר על נושאים עמוקים מדי ופילוספים ואז שהם לא רוצות לדבר איתי אני משתגע ומתקשר מלא פעמיים ורודף ומנסה בכול זאות בגלל שעד שאני מוצא משהי שמעניין אותה השיחות שלי היא פתאום עוזבת אני צרייך את עצתך דוקטור

דני
אני לא מבין את התנהגות שלי
16.08.2010 • 23:52

אני חחייב לציין שהנפילה שלי לאחר מכן היא נפילה קשה וכואבת הם אומרת שאני אובססיבי אבל אני לא רואה בזה איזה שהוא אבסיסביות אוולי אני מתקשר הרבה ואוהב לדבר הרבה ואוהב לשאול הרבה ולהתעניין ושאלות כמו איפה את ומה את עושה ומה שלומך וכל מינה כאלה

ד"ר אורן חסון
'רעש' שמפריע להקשיב
17.08.2010 • 01:32

דני יקר,
נדמה לי שאתה עסוק מדי בלספר על עצמך, על דיעותיך ועל רעיונותיך, ואולי אפילו, באופן פרדוקסלי, גם בשאלות על הצד השני, אבל פחות מדי בהקשבה. אני לא מדבר על הקשבה לאמירות האינטלקטואליות, אלא על הקשבה לחלק הרגשי. למה שהצד השני משדר באופן בלתי מילולי, או באופן נרמז, ביחס להרגשות שלו, ולתחושות שלו, ביחס אליך או גם ביחס לאחרים עליהם הוא או היא מדברים. התוצאה יכולה להצטייר בעיני הצד השני כמטרד. אתה צריך כנראה ללמוד להיות קשוב יותר, ואת זה קל יותר לעשות אם תהיה שקט יותר. לפעמים המחשבות של עצמך יכולות לעשות יותר מדי 'רעש' שמפריע להקשיב.נסה להניח להן, להנמיך את עוצמתן, ויותר להקשיב ל'רעש' (מחשבות) של אחרים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083