סדנאות זוגיות: בחירה והתאמה

תאריך פנייה: 15.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
litisia
טיפול בזוגיות
15.01.2006 • 15:40

צהריים טובים,אני בת 27 ובן זוגי כמעט בן 26. אנחנו שנתיים יחד ואנחנו מאוד שונים האחד מהשנייה כמעט בכל תחום אפשרי. עם זאת, האהבה שלנו גדולה ורבה והצלחנו להתגבר יחד על מכשולים רבים (כולל בעיות תקשורת עמוקות של הבנת השפה- אפילו ששנינו מדברים עברית...) אבל בדרך אספנו גם כמה בעיות נוספות.אנחנו מאוד רוצים לטפל ביחסים שלנו כי הם חשובים לשנינו ואנחנו רואים עתידנו יחד.מהן האפשרויות העומדות בפנינו?ראיתי שציינת אפשרויות של סדנה, ידוע לי שיש מטפלי זוגיות- מה ההבדלים? האם אלו כל האפשרויות? האם תוכל לתת לי המלצה או לכוון אותי?בתודה וברכה...

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי או סדנאות
16.01.2006 • 18:28

ליטיסיה יקרה,
יש סדנאות מסדנאות שונות, העוסקות בהבטים שונים של זוגיות. חלקן יותר מקצועיות, נעשות על-ידי פסיכולוגים, ועוסקות ישירות ביחסים הזוגיים, וחלקן מגיעות מתחומים יותר כלליים יותר, לא מעט מהן מתחומים מיסטיים ברמה כזו או אחרת. התרומה של סדנאות כאלה היא בדרך כלל לכיוונים של פתיחות ויצירת מגעים, בעידוד של אוירה קבוצתית. סדנאות מגעים וטנטרה למשל, יכולות לסייע לשבור מחסומים של מגע אינטימי וקירבה, למי שמתקשה בזה. לצערי, לא אוכל לסייע לך בהכוונה של סדנאות, כדאי להחליט מה אתם רוצים, ולבדוק זאת במקורות שונים. לוח המודעות של האתר "פסיכולוגיה עברית" יכול להיות מקור לא רע להכוונה לסדנאות.לעומת זאת, יעוץ זוגי הוא תהליך ממוקד יותר, מיועד לסייע לכם לפתור בעיות הקשורות אליכם ישירות, ולעבור תהליכים הקשורים להבנה, לשיתוף לתקשורת ביניכם.כאשר מדובר בזוגות שהם ממש בתחילת דרכם, אני ממליץ לעבור ביחד סדנאות, או יעוץ אישי בנפרד אם הם מרגישים בכך צורך. יעוץ זוגי בשלב זה מלחיץ מדי ומחייב מדי. אבל כאשר המחוייבות כבר קיימת, כמו אצלכם, וכאשר יש שאלה של התאמה ובחינה של המשך הדרך, יעוץ זוגי מתאים יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083