סגירת קשר: החלטות קשות

תאריך פנייה: 14.06.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נוי
אחרי 10 שנים של קשר...........
14.06.2005 • 04:29

אנחנו לא ביחד קרוב ל10 ימים,ההחלטה שלי היתה לקחת פסק זמן ובינתיים לטלפן למישהו שמאוד מחזר,המישהוא עסוק מאוד ונשארתי עם טעם מר כל החג.הקשר ביני ובין זוגי נדם יש לי רגשות של יותר חרדה מאשר געגועים אני שמה לב שקריאת ספרים ומאמרים על זוגיות במשבר עוזרים לי.אני בשום אופן לא רוצה לחזור אחורה גם אם יתקשר,מצד שני אני קצת פוחדת מקשר חדש ,איך נוהגים?

ד"ר אורן חסון
החלטות של סגירת קשר
16.06.2005 • 10:58

נוי יקרה,
נדמה לי שאת עונה בעצמך על השאלה שלך. את אומרת שבשום פנים ואופן אינך רוצה לחזור אחורה גם אם יתקשר. אז הנה התשובה.אלא שאני לא לגמרי מאמין לך. כי לא סגרת את הקשר, אלא לקחת פסק זמן. ציפית בפסק הזמן הזה לבדוק אפשרות של קשר אחר, מסויים מאד, אלא שזה לא הסתדר, ונשארת לכן כל החג לבדך, מה שלא הוסיף לך למצב הרוח. יכול להיות שאולי אפילו חשבת לעצמך שאולי מוטב היה לבדוק קודם אם הוא פנוי, לפני שאת מפנה את עצמך דווקא בחג.אז קודם כל מחליטים מה את רוצה מהקשר הקודם, נוי, ללא קשר לקשרים אחרים. אם טוב לך יותר לבדך מאשר בקשר הקודים - סגרי אותו. קשרים אחרים יהיו טובים יותר בדרך כלל כאשר הם יבואו אחר-כך, כשתהיי יותר מוכנה להם וחזקה נפשית. כאשר את לחוצה ונואשת, תהיי מוכנה להכנס גם לקשרים פחות טובים. אז אל תמהרי, ושקמי את עצמך קודם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083