סבלנות בתחילת זוגיות

תאריך פנייה: 09.10.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אליאן
זוגיות חדשה
09.10.2012 • 16:27

שלום,
לפני כ-7 חודשים נפרדתי מהאקס בגלל חוסר אהבה בזוגיות,מאז המשכתי הלאה וגם הוא (יש לציין כי הוא נמצא במערכת יחסים חדשה עכשיו), כמו כן לפני כשבועיים קיבלתי הודעה מבחור אחד שאני מכירה בעבודה (גם האקס עובד איתי באותה עבודהוכן הם גם היו נוהגים לצאת לבילויים ביחד), ובגלל שזה מקום גדול אף פעם לא יצא לנו לדבר ופתאום הוא שלח הודעה והתחלנו לדבר ואז הסתבר ששנינו נוסעים לאותו מקום חופשה מהעבודה היינו שם שבוע והיה ממש כיף כמעט כל יום בערב היינו יושבים ומדברים, לא קרה שום דבר מעבר לנשיקה,והנה חזרנו אתמול מהטיול ובאמת הוא דיבר איתי רצה שאבוא לישון איתו אך לא הסכמתי זה מוקדם מדיי, ומאז אתמול הוא לא דיבר איתי עד היום בצהריים כאשר לא יכולתי להמתין ושלחתי הודעה ואיכשהו נראה בשיחה הזו שהוא מרוחק,וזה לא זורם כמו פעם, אני יודעת שזה מוקדם מדיי אבל בגלל שאני כן מעוניינת בו הייתי רוצה לדעת אם יש לך איזושהי עצה..תודה מראש והמשך יום מאושר :)

ד"ר אורן חסון
סבלנות
12.10.2012 • 01:26

אליאן יקרה,
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך, במצב הזה, הוא סבלנות. זו רק התחלה. והסכנות הכי גדולות של התחלות שרוצים בהן, הן הפחדים וחוסר הסבלנות. אנא קראי את המאמר שלי על התחלות קשר:לשרוד את תחילת הזוגיות - גשר צר מאד. העיקר הוא לא לפחד כלל. זה לא מבטיח הצלחה, אבל זה נותן לקשר צ'אנס.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אליאן
סבלנות
14.10.2012 • 08:17

קודם כל תודה רבה על תשובתך,אז ככה מאז שרשמתי לך את ההודעה החלטתי עם עצמי לקחת צעד אחורה ואכן כך היה, במשך יום וחצי לא דיברנו ואז פתאום הוא נזכר בי ושלח הודעה, נפגשנו בשישי בלילה אצלו בבית (הוא גר עם ההורים אך יש לו יחידת דיור נפרדת) זו הייתה פגישה של כשעה וחצי שבה שאלתי מה טיב הקשר והוא מצידו אמר ש"אני בעצמי לא יודע מה קורה אני רק יודע שכייף לי איתך" , לא קרה שומדבר מיני בינינו. בשבת בצהריים שלחתי הודעה ודיברנו זהו ..מאז לא דיברנו , אני אומנם בנאדם עם המון אגו אך יש מצבים שאני מוכנה להוריד אותו אך משום מה בקשר הזה אני מרגישה שאני מורידה אותו קצת יותר מדיי, יותר ממה שאני רגילה, ומרגישה שלא מקבלת דבר בתמורה אין איזשהו סימן מובהק מצידו לגביי המשך או קשר יותר רציני ממה שהוא כרגע, זה מתאפיין בכך שאנחנו מדברים רק בהודעות,וגם כשאנו מדברים זה מן דיבור יבש כזה הוא אפילו לא שואל אותי על חיי הפרטיים,מוזר לא?!בנוסף הוא גם לא מציע שנצא ביחד או כל דבר בסגנון, אני מאוד רוצה את הקשר אך גם מרגישה בעמדה מאוד לא ברורה, (הוא בן 28 ואני 24),מה עליי לעשות עם זאת?

ד"ר אורן חסון
להכיל את חוסר הודאות
15.10.2012 • 16:01

איליאן יקרה,
מצד אחד, הורדת האגו היא בדיוק הסבלנות שאת נדרשת לה כדי לדעת טוב יותר מה הוא רוצה. אין ספק שהוא שונה ומתנהג שונה מכפי שהיית רגילה לו עד כה, וחוסר המידע שאת מקבלת, שבעינייך הוא כן מידע - שהוא לא להוט כפי שאת רגילה לראות מישהו להוט, גורם לך לאבד סבלנות. בסופו של דבר תדעי. וכנראה שתדעי טוב יותר את אחת משתי האפשרויות: האחת היא שהוא באמת לא מעוניין ממש (ואז, זו פגיעה באגו שאולי קשה לך להשלים איתה, ואת אולי חוששת מכך שבגללה יהיה לך קשה להאמין בה ושתנסי עוד ועוד, ואולי תשפילי עצמך יותר כדי להיות בטוחה שזה כך), והשניה היא שהבחור הוא כזה: מתקדם לאט, מתחבר לאט, כשהסיבה לכך היא שהראש שלו גם במקומות אחרים, או שהוא מתקדם לאט במקומות הדורשים רגשות או מחוייבות כי הוא זהיר (חושש מדחייה או לא מורגל וחסר ביטחון). כדי להיות בטוחה, את צריכה את הסבלנות. אחרת, חוסר הביטחון והפגיעות שלך יכתיבו את ההתנהגות שלך ואת עלולה לדחות אותו לפני שתדעי באמת מיהו.כך או כך, הוא שונה ממה שאת רגילה, ותצטרכי להחליט, מתישהו, אם השונה הזה מתאים לך או לא. אולי כן, אולי אפילו מאד, ואולי רק כן אבל רק במימדים מסויימים של הצרכים הזוגיים שלך, אבל עד שתגיעי לתובנה הזו, אם זה כך, תזדקקי לעשות שינויים ביכולת שלך להכיל את חוסר הודאות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083