טיפול מיני: מה עושים כשהוא מסרב?
שואלת
בעיה בתפקוד המיני
⌄
שלום רב,
הנני בת 33 ובן זוגי 34. יצאנו במשך 9 חודשים ונפרדנו. כעת לאחר 4 חודשים חידשנו את הקשר וכעת הוא ידידותי . יש בינינו אהבה גדולה ומאוד קשה לנו להתכחש לה. כשאנו מסתכלים על העתיד אנחנו רואים את עצמנו נשואים ומקימים משפחה. אחת הסיבות המשמעותיות שגרמה לפרידה היא שלבן זוגי יש בעיה בתחום המיני. בזמנו, היו פעמים שיכולנו לקיים יחסי מין ולפעמים זה לא היה מצליח, לפעמים נופל באמצע . אחרי אקט מיני כושל הוא היה בדיכאון ובלחץ וזה היה גורם לפרידה.אני כ"כ אוהבת אותו ומוכנה לעשות בשבילו הכל. הוא לעומת זאת, מעדיף להיות לבד וזאת על מנת שלא יקרה מצב שבו הוא צריך להגיע לאינטימיות.הוא טוען שהבעיה שלו היא פסיכולוגית, יש לו הרבה על הראש, אך מסקירה באינטרנט שעשיתי והשוואתי למקרה(מה שבן זוגי לא עשה) מדובר במקרה פיזיולוגי.אמרתי לו שאתן לו תמיכה מלאה במידה וירצה לבדוק את הבעיה,אך הוא לא מוכן מאחר וטוען שאין לו בעיה ושהצורך המיני שלי גבוה משלו.מרוב אהבה אליי, הוא משחרר אותי...ממש חבל לי עלינו.... מה עושים?תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
טיפול מיני לבד, כשהבעיה אצלו?
⌄
שואלת יקרה,
העניין הוא שאת לא יכולה להכריח אותו. אבל את צודקת: בהחלט נשמע כאילו הוא מוותר כדי שלא להגיע לאזורי החולשה שלו, כי הוא מרגיש בהם מושפל. גם אם את נותנת לו את כל הכבוד והקרדיט, הוא מנסה להימנע ממקומות כאלה, כי אלו המקומות שבהם הוא אולי מרגיש הכי פחות מוצלח. אולי לכן הוא לא רוצה ללכת לטיפול, כי הוא מרגיש מאד שלא בנוח להתעמת עם המקומות האלה שלו. וכשאת מתלוננת, או מבקשת שיטפל בזה, הוא מרגיש לא מוצלח, ואולי אפילו מושפל - ואפילו אם יש בך אליו רק אהבה והרבה כוונות טובות. ואפילו אם את צודקת וזה בר טיפול. זו ההרגשה שלו. כרגע הוא לא מוכן נפשית ללכת לטיפול. והשאלה היא אם את יכולה להתמודד עם מצב כזה, ולהיות "מרוצה" בכל זאת, עד כדי לומר לו שאת רוצה אותו גם איך שהוא.ואחר-כך, אני ממליץ לך ללכת לבדך למטפל/ת מיני/ת ולברר מה את יכולה לעשות מהצד שלך, ואפילו מבלי שיידע, כדי לשפר את המיניות שלכם. כי הוא לא מוכן לזה עדיין, וכי הוא בורח ממך ברגע שהוא מבין שזה מה שאת רוצה שיעשה.