ביטוי אהבה: מתי ואיך?
מתעניינת
מתי ואיך להגיד לו שאני אוהבת אותו?
⌄
ד"ר חסון היקר
!אני בת 24 ובן זוגי בן 27.לפני כשנתיים אני ובן זוגי התחלנו קשר עם מחויבות אך לא רציני(שוכבים,קצת מבלים אחד בחברת השניה,קשר חברי אבל ברמה שיטחית, ולא הולכים עם אחרים בזמן שאנחנו ביחד).זה התאים לשנינו ובמשך הזמן הפכנו להיות רציניים ובני זוג לכל דבר.אף פעם לא הגדרנו את עצמנו אבל אנחנו יודעים את איכות ומאפייני הקשר גם ללא הגדרות חיצוניות ואנחנו "ידועים בציבור".בחצי שנה האחרונה אני מרגישה שהאהבה מצד שנינו הגיעה לרמות חדשות ועצומות אבל בגלל שהקשר "נגרר" והתפתח להיות רציני במשך שנה אני מרגישה כאילו החמצנו את השלב של להגיד אחד לשניה שאנחנו אוהבים אחד את השניה.אנחנו גרים ביחד ולפעמים אני מרגישה את האהבה שלו אליי גם בצורה מנטלית וגם פיזית, בנוסף אני מרגישה את האהבה שלי אליו "בוערת לי בחזה" אבל לא יכולה להגיד לו שאני אוהבת אותו,משהו עוצר אותי ובנוסף אני מרגישה שזה לא רלוונטי.מה לעשות?אני מרגישה צורך להוציא את זה ולהגיד לו את זה אבל אני יודעת ששנינו מרגישים את האהבה בדיבור,בקשר ביחס,בהתנהגות ואין צורך להגיד אז אולי זה לא כזה חשוב להגיד את זה?מתי זה הרגע הנכון להגיד?האם עליי להיות מודאגת מזה שלא אמרנו את זה עד עכשיו אחד לשניה?
ד"ר אורן חסון
מדברים על אהבה
⌄
מתעניינת יקרה,
אין ספק שהיה לך הרבה יותר קל אם הוא היה אומר זאת קודם. אבל לפי דבריים, עושה רושם שזה קיים ביניכם. האהבה, כלומר. אם את רוצה לומר לו, הגידי. ואולי כדאי לך לבחור רגע מיוחד ביניכם, או רגע של ריגוש ואינטימיות, שזה ייצא כחלק מהמקום הרגשי שבו די ברור שאת נמצאת בו. כדאי שהנושא הזה ייפתח ביניכם מתישהו, כי אתם הרי רוצים להרגיש בטוחים יותר זה עם זה, והאמירה הזו עוזרת. אחרי הכל ייתכן מאד שגם הוא מרגיש כמוך ולא יודע איך להוציא זאת ברגע הנכון. וגם אם הוא לא יגיב כלפייך מיידית באותו מטבע, תני לו קצת זמן. אל תרגישי מפודחת מהאמירה שלך גם אם היא תהיה חד צדדית. כשזה נאמר, יהיה יותר קל לדבר על זה מתישהו אחר-כך.