נתק עם האקסית
שון
הפסקה
⌄
שלום רב,
אני הכרתי את האקסית שלי במהלך טיול ארוך שעשיתי בדרום אמריקה , הסתובבנו ביחד שבועיים שהיו מטורפים והרגשנו שאנחנו מאוהבים. היא סיימה את הטיול שלה לאחר כחודש וחזרה לארץ, ואני חזרתי כחודשיים אחריה , בהבטחה שניפגש בארץ.
מייד שנחתתי נפגשנו וזה הרגיש מדהים ... אבל לאט לאט זה התחיל להיות סתמי ..כעבור חודש בערך היא אומרת לי "אתה אוהב אותי יותר ממה שאני אוהבת אותך" ואני ישר שאלתי אם היא רוצה להיפרד ..נפרדנו בבכי וכעס.. היה לי מאוד קשה, למחרת כבר דיברתי איתה ואמרתי לה שאני רוצה לדבר איתה רגוע בלי כעס ובכי, נפגשנו, אני חושב שבפגישה כן הצלחתי לשנות את דעתה ולהחזיר אותה לימים הראשונים של הקשר, הצעתי לה לקחת הפסקה של שבוע, בימים הראשונים נתק מוחלט . לאחר מכן מי שמתגעגע שולח הודעה. שבוע לאחר מכן נפגשים. היא הסכימה. חשוב לי לציין שהייתה לנו משיכה ענקית בפגישה. ואני כן מרגיש שאנחנו אוהבים אחד את השנייה .. אבל כן הייתה לנו בעיה של תקשורת ותקוות מוגזמות במערכת יחסים...היום אני יומיים לאחר תחילת ההפסקה...מה עושים איך להתנהג?
ד"ר אורן חסון
נתק עם האקסית
⌄
שון יקר,
אני לא יודע. הצעת הצעה, האם אתה צריך לעמוד בה? האם נכון יותר לומר לה עוד קודם שאתה מתגעגע? - כי זה סוג של מדידה זה של זה, מה שעלול להכניס אתכם לתוך חששות שבהם לאגו יש תפקיד חשוב. כמו למשל: "אולי היא כן מתגעגעת, ואז אולי כדאי לי לחכות שהיא תישבר קודם, כי אחרת, אם אני אשבר קודם, כל היחסים בינינו מכאן והלאה ייקבעו על פי זה שאני ה'חלש', שזקוק לה, וזה לא טוב".יתכן מאד שכל מה שהיא צריכה זה לדעת שאתה באמת רוצה, ומוכן להסיר את כל המגננות הנובעות מאגו ומפחדים מפני פגיעה, עמדה וכוח בזוגיות, כי אתה רוצה אותה וכי אתה סומך על זה שיהיה לכם טוב בכל מקרה. האם אתה מוכן להראות נכונות מלאה, ולהסיר מגננות גם אם יתברר אחר-כך שהיא לא כל כך רוצה? האם תעמוד בזה? - אלו השאלות שעליהן תצטרך לענות. כלומר, בעיקר על ההתמודדות שלך עם הרגשות והאכזבה והאגו שלך אם יתברר שהיא מחליטה שלא (וזו אפשרות, כפי שאתה מבין), ואולי אפילו עוד יותר, עם האגו שלך אם היא תחליט שכן.