נשיקות בקשר חדש: מה יכול להיות?

תאריך פנייה: 27.07.2023 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
נרתע מנשיקות
27.07.2023 • 09:13

היי אורן,
אני בת 28, יוצאת עם בחור בן 29 חודש.
העבר הזוגי שלי ״עשיר״ יותר משלו, הייתי בזוגיות ארוכה עם 3 גברים לפני,
בעוד שהוא היה רק עם אחת, וגם זה לתקופה קצרה.
הוא ביישן, אבל מקסים. יש לנו תקשורת מופלאה, ויש גם מגע כמו חיבוקים
ארוכים, החזקת ידיים, ליטופים - אבל לא נשיקות.
נישקתי אותו בפגישה האחרונה שלנו, ולמרות שאיננו נסוג או סירב לנשיקה,
הרגשתי שהוא לא מרגיש בנוח איתה. אז עצרתי.
שאלתי אותו אם הוא לא אוהב להתנשק, והוא אמר שהוא מאוד אוהב לחבק אותי,
לגעת, ללטף, אבל שיקח לו זמן להיפתח כשזה מגיע למשהו מעבר.
הוא ראה כנראה אכזבה על הפנים שלי ומיד הוסיף ״אבל אני אעבוד על זה וזה ישתפר״.
אני מרגישה לא נעים שפתחתי את זה, ואולי זה לא היה נכון.
מצד שני, אני מאוד רוצה להתקדם ולהתנשק יותר, ואני חוששת שזה יהיה כך לעוד הרבה זמן.
אין לי שום בעיה לחכות כמה שצריך, הוא לגמרי שווה את זה, מצד שני אף אחד לא מבטיח שזה באמת יקרה וזה החשש.
אני חושבת שלאור הניסיון שלי, יכול להיות שאני מתקדמת מהר מידי עבורו ומצפה ליותר.
גם לא הכרתי מישהו שנרתע מנשיקות או שמסתכל עליהם כמשהו מתקדם או מיני מאוד.
אז אני לא ממש יודעת איך לגשת לזה, איך לדבר את זה, האם להמשיך ליזום או לאפשר לו לעשות את זה בעצמו? וכמה זמן זה לגיטימי?

ד"ר אורן חסון
מה הוא חושב ומה הוא מרגיש?
31.07.2023 • 00:32

יעל יקרה,
על פי מה שאת כותבת, את מאמינה, או לפחות רוצה להאמין שאם וכאשר הרגש ביניכם יתפתח עוד, הוא יהיה מוכן יותר להתנשק איתך. יתכן. מה שאולי מחזק את זה זו העובדה שאתם גם נמנעים מקשר מיני. למה אני אומר את זה? – כי יש אנשים, גברים ונשים, שמוכנים לקיום יחסי מין, למגע ולליטופים, אבל מתקשים עם נשיקות.לו הייתם במגע מיני, וללא נשיקות, הייתי אומר לך שהוא אולי איש שכזה. אבל כשאת אומרת שאתם חודש ביחד, ולא רק לא מתנשקים, אלא גם לא עושים יותר מאשר חיבוקים ארוכים וליטופים, אז יתכן שהוא באמת רוצה להגיע לאינטימיות מינית איתך בהדרגה, וזה אולי יכלול נשיקות. אבל גם נשאלת השאלה למה הוא כך? כי הרי זה לא מאד נפוץ בין הגברים.אחת האפשרויות היא שזו אידיאולוגיה, דרך חיים שהוא דוגל בה כי כך הוא חושב קשר צריך להתפתח, ואולי גם כדי לתת לו סיכוי טוב. אבל אפשרויות אחרות הן חוסר ניסיון, מבוכה, חוסר ביטחון, ואולי גם נטיות מיניות אחרות. זה שכתבתי את כל אלה לא אומר שזה נכון. זה אומר שכדאי לדבר על זה איתו, גם כדי להבין מה הוא חושב ובעיקר מה הוא מרגיש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083