נקמה בזוגיות: איך לצאת מהמשחק
רונה
אז העניין הוא "יחסי הכוחות" בנינו?
⌄
כלומר , הוא פעל כך מטעמים אגואיסטים גרידא "הכח היה בידו" פעם אחת בשל היותי סטודנטית והוא היה אמור לשלם על הכל , פעם שנייה כי הוא קיבל את כרטיסי הטיסה וההחלטה עם מי ייסע תהא שלו ופעם שלישית כהמשך לטיול מעבודתו וניתן לשיקולו האם להאריך הטיול יחד איתי או בלעדי?? ז"א בגלל זאת הרגשתי היא מוצדקת ומובנת שברגע שיש לי אפשרות מצידי לנסוע לחו"ל אני מעדיפה לנסוע עם אימי לדוגמא ולא איתו?מכיוון שהוא בחר לא לחוות אתי אני בוחרת כשנקראת בדרכי האפשרות לבחור במישהו אחר על פניו?ובעצם איך כל העניין מסתדר עם העובדה שחוץ מהעניין הזה הוא בעל נפלא?הרי הבחירות שלו בעניין הזה לא הראו שאני מספר אחת אצלו. אני קצת מבולבלת מכל העניין ואשמח אם תעשה לי סדר ותפרט את הדברים. אני מודעת לכך שזה לא יגרום לי לפרידה ממנו סה"כ טוב לי איתו ואני אוהבת אותו והוא אותי אך המחשבות הטורדניות בנושא משגעות אותי ואני חוששת שיפגעו במערכת היחסים שלי איתו כי אני מודעת לכך שכש"הכוח יהא בידי" אני לא אתחשב בו,העניין נראה לי אצלו פשוט משהו עיקבי עם העניין הזה שהוא יוצא להתאוורר כך ממערכת היחסים אולי??"איך בעצם מנקים את הלב מתחושות האלו כי שיחות איתו לא ריפאו זאת מכיוון שאולי הרגשתי שהוא לא נתן לי את הסיבה האמיתית להחלטותיו אולי כדי לא לפגוע בי.האמת אם אדע שהפתרון האגואיסטי שתמליץ עליו הוא דווקא שאני אסע בלעדיו פעם פעמיים ואהנה אני אפתור את זה אני אעשה זאת והאמת לא נראה לי שהוא יתנגד (וגם אם יעלב נורא מהעניין הוא לא יראה ויכעס על דברים אחרים במקום...)אני מתארת שלא יתנגד ואפילו יאמר לי "את רואה איזה כייף לנסוע לפעמים לבד לנקות את הראש אדון לעצמך?" אז מה אתה אומר?(סליחה על הבלבול מוח-ארשה לך בתמורה דר. יקר לבלבל לי את המוח בענייני אדריכלות ועיצוב פנים) .תודה רונה (שם בדוי)
רונה
אז העניין הוא "יחסי הכוחות" בנינו?
⌄
ההתיחסות לתשובתך על הבעל והטיולים לחו"ל ומאבקי הכוחות
ד"ר אורן חסון
לצאת ממשחקי כוחות בהפסד, כדי לנצח
⌄
רונה יקרה,
תודה על ההצעה...Jהיא הגיעה חודש וחצי מאוחר מדי...אני מציע שתבדקי את עצמך אם הרצון שלך לצאת בלעדיו אינו אלא נקמה קטנה, כדי שיבין עד כמה זה לא נעים להשאר לבד. אבל יש להזהר בנקמות קטנות, כי לעיתים הן גדלות והולכות, עד שמבלי משים הן בולעות את היחסים. אם את רוצה לנקום נקמה קטנה, פעם אחת, זה בסדר. אבל אחר-כך, אל תמשיכי לשחק את המשחק ("נכון, היה מאד כיף לנקות את הראש בלעדיך"), אלא להפך: תגידי לו עד כמה הוא חסר לך. כך שבפעם הבאה כשהוא ייצא לחו"ל, יש סיכוי לא רע שהוא ירצה לפצות אותך פעמיים: פעם אחת על זה שהוא יצא בלעדייך, ופעם שניה על זה שאת יצאת בלעדיו.
רונה
אהבתי את תשובתך .תודה
⌄
אני אעדכן בהמשך ,(יעניש אותו קלות אך לא ביד רמה. ח ח ח )תודה רונה (שם בדוי)