בטחון עצמי ביחסים: איך לבנות אותו
בחורה אחרת
לד"ר אורן חסון שלום רב
⌄
אני רוצה להתייעץ איתך בנושא שדי מעניין אותי וחשוב בשבילי:והוא: ביטחון עצמיתמיד הייתי חסרת ביטחון מאז שאני זוכרת את עצמי, מאז שהייתי קטנה תמיד פגעו בי,והשפילו אותי.. כי הייתי תמימה {זה היה בתיחילת כיתה א ובהמשך גם}היו גם רגעים יפים שאותם לא אשכח ואנצור בזיכרוני תמיד..שהגעתי לתיכון היתה לי גם את אותה הבעיה, אבל עד קצת בגרתי והבנתי..לא כמו שאני כעט..בתיכון שראו שאני מין תמימה כזאת..אז עלו עליי.. ולא נתתי להם..היה לי כואב כי במשך הימים הבנתי שזו אני אני!!! נותת להם לפגוע בי. אלא עם כןאני אגיד להם "מספיק!!! אני לא באחריות של אף אחד אני רק באחריותי ועושה מה שטוב לי אז תפסיקו לנצל זאת"אני כיום הפנמתי את זה..ובתיכון היה בחור שניצל זאת.. {זה שסיפרתי לך עליו.. {שלא נתתי לו לגעת בי ולשחק איתי} ואז אחרי-5 שנים עשיתי את טעות חיי והתקשרתי אליו {כדי לראות מה אני מרגישה כלפיו}עדיין זה איתי..ההרגשה של למה התקשרת וכל זה ושהוא קצת צדק..איך יש לי כמה שאלות אלייך.. איך אני בונה ביטחון עצמי?מאיפה אני מתחילה?אם תיתן לי את הכילים אני אוכל להשתמש בהםאז איך לדעתך אני אוכל לגייס לעצמי ביטחון עצמיולאחוז בו חזק שלא יברח?תודה רבה לךסיוון
בחורה אחרת
לד"ר אורן חסון שלום רב
⌄
המשפחה שלי רבה איתי שאם אני לא אנסע לחו"ל לא יהיה לי ביטחון עצמיאני בת-23 יש לי תקופה ממש עכשיו של עצה ובלי חשק לכלום{לא יודעת למה} מה אני עושה בבקשה?
בחורה אחרת
לד"ר אורן חסון שלום רב
⌄
של עצב ובלי חשק לכלום*
ד"ר אורן חסון
איך לבנות בטחון עצמי
⌄
סיוון יקרה,
עושה לי רושם, מההתכתבות איתך, שלא הרבה קורה ביחסים שבינך לבין בנים. לכן, כל ארוע קטן, משפיע עליך מאד. המסקנה, לכן, היא שאת צריכה להתנסות יותר. להתנסות יותר, זה לא אומר ללכת לפאבים או לחפש בחורים בשפת הים. זה אומר ללכת לפעילויות שונות ולחוגים שונים שבהם יש אפשרות להפגש עם בחורים. אולי גם ללמוד ריקוד, למשל, ולהכנס עם הזמן לחוגים של ריקודים, או לשיר בחבורת זמר. מה שבא לך, מתאים לך ואת יכולה ויעשה לך טוב. רק אל תצפי שהבטחון שלך יבוא בתוך שבוע, ושכל מה שתצטרכי זה לשמור עליו. זה לא עובד כך. בטחון בונים בהדרגה, עם הנסיון, מתחזקים מההצלחות ולומדים מהכשלונות (אני יודע שקל להגיד; צריך לחשוב על זה תוך כדי עשייה כדי להתחזק ולהצליח). ומתאזרים בסבלנות.אני לא יודע לאיזה חו"ל המשפחה שלך רוצה לשלוח אותך, אבל אם מדובר בהתנסויות ובקניית נסיון ביחסים עם אנשים, גברים ונשים, זה טוב.