נפילה, התרחקות והתקרבות בזוגיות

תאריך פנייה: 20.02.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
.
המשך מלל למה עושים
20.02.2011 • 02:19

בנוסף הטענות שלו כלפי הם שלא ניתן לנהל איתי שיחה כיון שאני לא עונה לו על מה שהוא שואל, אני פשוט חושבת שמדובר בכך שהוא לא מקבל את התשובה שהוא רוצה לשמוע ולכן זה לא מקובל עליו..כי אף פעם לא מדובר בשחור או לבן.הוא כבר לא רגיש אליי כמו פעם, במידה ואני בוכה כי אני נפגעת מהתנהגותו הוא פשוט מתעלם, יכול לראות טלוויזה או להמשיך לצעוק עליי בטלפון, ואפילו לנתק לי בפנים והוא טוען שאין קשר לרגש שהוא עדיין אוהב. אני כל הזמן מנסה לדבר איתו ומרגישה שאני מדברת לקיר ולאדם קריר ולא אוהב. בשיחה האחרונה שאלתי אותו אם הוא רוצה לסיים את הקשר ואמר שלא אחרת היה אומר לי, אבל שאני יעשה מה שאני רוצה, אמרתי לו שאני מרגישה שהוא לא רוצה לעשות את הצעד הזה ומחכה שזה יבוא ממני, הוא פשוט ניתק לי בפנים. שלחתי לו הודעה והוא אומר שהיה לו שקט היום ושאני לא יהרוס לו את זהאתה חושב שיש מה להמשיך קשר שכזה? שזה ניתן לפתרון? הדברים חוזרים על עצמם באותו אופן על אותם הדברים בכל מריבה בשנים האחרונותאשמח לקבל את עצתך

ד"ר אורן חסון
נפילה, התרחקות והתקרבות
21.02.2011 • 00:15

20 יקרה,
בכל מערכת יחסים יש נפילות מדי פעם. אתם בנפילה כזו, והשאלה היא לאן זה ייקח אתכם. והאמת היא שאם מריבות כאלה לוקחות אתכם מדי פעם לנתק של חודש, כשאתם רחוקים זה מזו, אני תוהה אם אפשר לקרוא לזה יחסים. כי לו הייתם רבים כאשר אתם גרים קרוב או ביחד, זה לא היה קורה. הייתם מדברים על זה ומתמודדים. כרגע, בשל המרחק, אתם מעדיפים שלא להתמודד, והריחוק הנפשי ביניכם הולך וגדל. ההתנהגות שלו, כפי שאת מתארת, היא תוצאה של ריחוק כזה, כי אז קל לו יותר לראות את עצמו (ואולי גם לך את עצמך), והנכונות לתת ולסלוח ולוותר, מעטה יותר. אין לכם האפשרות להעביר זאת בחיבוק, בשיחה קרובה ובאינטימיות.אם את רוצה ביחסים הללו, מוטב אולי בהתחלה לוותר על האגו שלך וללכת אליו, ורק לאחר שהיחסים ביניכם יהיו טובים, יהיה לך קל יותר לבקש ממנו לבוא גם אליך, ואז גם הוא יהיה יותר מוכן למאמץ כזה מאשר כאשר אתם כעוסים. אבל תצטרכי עד אז להתאזר בסבלנות, ואולי לא לצפות לזה מיד.ואם את מרגישה שאת לא מוכנה לכך, אז אולי זה סימן לכמה הקשר הזה חשוב לך. או לא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
.
נפילה, התרחקות והתקרבות
21.02.2011 • 00:40

הבעיה היא אחרת, שאני לא מוכנה כרגע לנסוע אליו ולא מתוך אגו, עד היום כשרבנו אני נסעתי אליו בלי שהוא ידע בכלל שאני באה, ועכשיו אני מרגישה שאם אני אסע אליו אני יחזק את ההתנהגות שלו, כי היא חוזרת על עצמה ולא משתנה כלל.בתחילת החודש הוא יזם פעם אחת בלבד נסיון להתקרבות, ומאז אני זאת שמתקשרת, אני שמנסה להיות שם ולהבין ופשוט לא הולך. וכשאנחנו מתראים, אנחנו מדברים על כך שהדברים לא יחזרו על עצמם, וכשאנחנו רבים כל ההבטחות נעלמות.אני באמת לא יודעת מה לעשות

ד"ר אורן חסון
החלטות קשות
21.02.2011 • 22:41

השאלה שעליה ניסיתי להשיב היתה: איך מנסים לשנות את מה שקורה. לכן, אני מחזיר אותך לתשובתי הקודמת. אין בה ביטחון שזה יעבוד, אבל להערכתי היא נותנת סיכוי טוב יותר מאשר ויתור. קשה לך עם זה, מצד אחד, ואת לא רוצה לוותר מצד שני. לכן את לא יודעת מה להחליט.את יכולה, אם את מוכנה לזה, להמר – כלומר, לתת לו ליזום מכאן והלאה, ורק להגיב בחיוב כאשר הוא עושה זאת. אבל את מבינה שזה הימור, שאם הוא לא רוצה מאד, או לפחות אם הוא לא מוכן להילחם על הקשר איתך (אם הוא יחשוב, כתוצאה מכך, שאת כבר לא ממש מעוניינת), הקשר ביניכם מסתיים. אבל לפחות תדעי היכן הוא עומד. כך או כך, ההחלטה היא שלך, וגם אי החלטה שלך היא סוג של החלטה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083