התמודדות עם קינאה בזוגיות

תאריך פנייה: 19.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דורית
בעיה גדולה
19.02.2011 • 18:03

אני יודעת שיש לי בעיה כי אני סובלת בגללה הרבה זמן.יש לי חבר שנתיים אני אוהבת אותו מאוד!!!!גם אחרי הרבה כעסים ומריבות תמיד ידעתי שנהיה בסוף ביחד אחרי המריבה כי אני אוהבת אותו וגם הוא אותי.הבעיה היא שאני מאוד קנאית!החלטתי לכתוב לך כי היום חבר שלי בא לבקר לפני שהוא מתחיל לעבוד ואז התקשרו אליו..בדרך כלל הוא לא עונה למספרים שלא מכיר אבל אני אמרתי שיתן לי לענות. זאת היתה מישהי מהלימודים שלו שכנראה היתה צריכה עזרה באיזה מבחן. התחילו רגשות קנאה ניסיתי לשלוט בעצמי ורק אמרתי לו שאני מקנאה שהוא בקשר עם בנות מהלימודים..ונתתי לו חיבוק. הוא אמר שהוא לא בקשר איתן וזה רק ענייני לימודים.אני מאמינה לו!!!!אבל אני תמיד מפחדת שהקשרים האלה ימשיכו למקומות אחרים. הפחדים מתבטאים בכך שאני "חונקת" אותו שהוא יוצא עם חברים (בקושי יוצא) שואלת הרבה שאלות בטלפון, וגם כשאני איתו חושדת תמיד.חוץ מזה יש לי מצבי רוח שמתבטאים גם בבית הרבה בכי ואולי אפילו דימוי עצמי נמוך שיתפתי את ההורים שלי בזה ואמרתי להם שאני צריכה פסיכולוג כי אני לא יודעת להתמודד לבד עם הבעיות שלי.בינתיים אני מאוד עמוסה בעבודה שאני מאוד אוהבת אז הזנחתי את הענייןרציתי לשאול אם יש איזו דרך אולי בעזרת משפטי עידוד לעצמי או מה אפשר לעשות ברגעים שקשה לי לשלוט בעצמי ואני מוכנה לקום וללכת באופן מאוד אימפולסיבי והאם פסיכולוג יכול לעזור לי עם הקנאה?

ד"ר אורן חסון
ללמוד להתגבר על קינאה
19.02.2011 • 22:34

דורית יקרה,
מכיוון שמדובר בתחושה מאד עמוקה ובסיסית אצלך, משפטי עידוד אולי יעזרו לך לעת קצרה, עד לפעם הבאה המשמעותית שזה שוב יתפרץ. רצוי מאד לטפל בזה, וקחי בחשבון שזה תהליך שלוקח זמן. אבל אם את חושבת שאת באמת מגזימה, זה כנראה באמת מפריע לבן הזוג שלך, מאד לא נעים לך (כי גם את נלחצת מזה), ומסכן את הזוגיות שלך. קינאה היא טבעית ומטרתה לשמור על זוגיות במקרים מסויימים, אבל כשהיא יוצאת מפרופורציה, היא מזיקה יותר משמועילה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083