נסיעת מבחן ונישואים: מה עושים?

תאריך פנייה: 01.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רבקה
יעוץ
01.01.2007 • 20:48

שלום
אנו זוג שנשואים כ-20 שנה בערך.לעיתים מריבות,בעיקר על חוסר יחס מצידי וסקסבעלי חזר לא מזמן מנסיעה ולאחר שדברנו הוא טען שהיה רוצה לנסות לקיים יחסים עם מישהי אחרת ואם אני מאשרת לו את זה.הוא לא רוצה שזה יתגלה לי ממקור אחר אלא ממנוהתחתנו מאוד צעירים והוא כנראה מרגיש שהוא מפספס משהוביחסים בינינו הוא האוהב יותראני רציתי ללכת ליעוץמה דעתך על בקשתו

ד"ר אורן חסון
סטוץ ולחזור?
03.01.2007 • 00:48

רבקה יקרה,
בדרך כלל יציאה לנסיעת מבחן מגיעה עם הרעיון להחליף את המכונית, תלוי עד כמה המכונית החדשה תהיה מוצלחת, ושווה את ההשקעה החדשה (כי כל החלפה יש לה מחיר). אבל כפי שאת מספרת, זה נשמע כאילו הוא רק רוצהלהודיעלך שהוא הולך לעשות נסיעת מבחן, ולא לקבל את אישורך. הוא רוצה את האישור שלך רק כדי "להיות בסדר", ושלא תבואי אליו בטענות כאילו הוא לא ידע. הוא רוצה להיות ישר, אבל בעיקר להיראות ישר. כי איתך זה לא רק ישר, זה גם כואב, וזה ערך מול ערך. לכן, אני מעריך שהישר איתך חשוב פחות. חשוב לו כנראה להיראות ישר והגון. ו... לא אתפלא אם יש לו מישהי אחרת איתה הוא רוצה לנסות (ולא, זה לא אומר שהוא מאוהב). כי לאחר 20 שנות נישואים, וללא הרבה נסיון קודם, סביר שלא היה מודיע לך שהוא הולך לעשות משהו בלי שהוא יודע שיש לו עם מי. כי עם הנסיון שלו, לולא היתה לו מישהי על הכוונת, ואולי עם רמז כלשהו מצידה, היה חושש שזה תהליך שייקח זמן רב בין ההצהרה לביצוע.יכול להיות שכל מה שהוא רוצה זה סטוץ ולחזור. אבל אם את רוצה לשמור על הנישואים, ייעוץ עדיף. כדאי שתבדקו בהזדמנות גם מה אפשר לשפר במה שיש, כי ללא ספק יש לכם קשיים משלכם גם כך. אם לא תפתרו אותם, יהיה לכם קשה לחזיק מעמד, כשבן זוגך כבר מתחיל לפזול החוצה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083