התמודדות עם נפילה וסגירת מעגל
רונית קלח
התמודדות עם פרידה
⌄
שלום רב,
בשלושה חודשים האחרונים הכרתי בן זוג מדהים.כל יום הביא איתו משהו חדש. היתה לנו תקשורת מעולה בכל המישורים: שיחות עמוקות, הבעת רגשות (אמנם בעיקר שלי), יכולת הקשבה והכלה, סקס מצוין, שיתוף, פתיחות, אהבה ויותר.בן זוגי חווה גירושים לפני מספר שנים ומאז נוצר פחד מכשלון נוסף. הוא רואה גם את חבריו שמנהלים זוגיות שלא באושר רב וקורא את הסטטיסטיקה לגבי הגירושים וחוסר האושר בנישואים על אף שהוא מביע את נכונותו ורצונו להנשא ולהביא ילדים לעולם.דיברנו המון על איך יוצרים זוגיות טובה ובריאה, לי יש כלים רבים מקורס שאני לומדת בנושא והרגשתי שיש לי פרטנר לחיים.לפני כשבוע הוא אמר שהוא מעוניין לסיים את הקשר. ההודעה הזו שלו נחתה עלי כרעם ביום בהיר. לא היה לי ברור שלשם הרוח נושבת ועד לרגע זה עוד קשה לי להאמין שזה נגמר.הפרידה היתה מאד קשה. מלווה בבכי שלו, בכאב ובעצב. הוא אמר לי שהכל מאד מדהים ביננו והוא ראה אותנו מממשים את האהבה הזו עד הסוף אבל משהו ברגש אצלו תקוע והוא לא רוצה להלחם בזה על אף שהוא היה רוצה להרגיש אחרת.לאור הבכי הרב שלו והכאב שהוא הביע הצעתי לו שנלך לייעוץ זוגי כי ברור לחלוטין שיש לו סוג של בעיה בכל מה שקשור לרגשות בגלל העבר והמטענים משם והוא יודע שגם אני מטפלת בעצמי.הוא לא קיבל את הצעתי, נפרדנו מאד עצובים וכואבים. אותי זה השאיר בתחושה של כעס ואכזבה על שהוא קיבל רגליים קרות וברח במקום להתמודד עם מה שצף.ההתמודדות שלי כרגע מאד קשה. הגעגוע עצום, החלל שנשאר גדול, אני קמה בבוקר עם תחושה של ריקנות כאילו קשה לנשום וכל כך מתוסכלת בגלל תחושת הפספוס.אשמח לשמוע את דעתך בנושא ואולי לקבל כלי או שניים להתמודד עם הפרידה הזותודה, רונית
ד"ר אורן חסון
לסגור ולפתוח, לסגור ולבנות תקוות
⌄
רונית יקרה,
ככל שהציפיות גבוהות יותר, וככל שהנפילה בלתי צפויה יותר, כך היא קשה יותר וכך קשה יותר להחלים ממנה. בעיקר כי את חושבת שזה לא היה מחוייב המציאות, ועוד יותר אם את חושבת שזה הפיך – כי אז קשה לך יותר להפרד ממנה, לסיים את האבל, ולהתחיל לפתח תקוות חדשות ואחרות. עד עדיין מחפשת דרכים להחזיר אותו. אלא שלך לא היה חלק בהחלטה הזו (מה שגם מקשה עלייך). לכאורה הוא פעל כנגד עצמו, אבל האמת היא שהוא פעל כפי שהוא יכול לפעול. אולי יום אחד הוא ילמד אחרת, אבל זה כנראה שלא יהיה איתך. ובסופו של דבר, מה שאת צריכה לעשות זה להתחיל לבנות לעצמך בראש תרחישים של התחלות חדשות ותקוות חדשות, לשקם את ההערכה העצמית שלך, והן זה והן זה יסייעו לך לסגור את מה שהיה, כדי שתוכלי להמשיך הלאה.ובין היתר, בהתחלה, כשתרגישי שאת מוכנה לסגור את מה שהיה, לצאת מדי פעם עם גברים. אל תצפי בהתחלה להתאהב. צאי כדי לראות שזה אפשרי, כדי להיות אגואיסטית וללמוד מחדש איך לעשות את זה עם מישהו אחר. ורק אחר-כך תהיי פנויה לאהבה חדשה.