נישואין וכסף: מה עושים?

תאריך פנייה: 22.05.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
פלונית
הרגשת ביטחון זוגי וכלכלי
22.05.2013 • 15:39

שלום,
אני נשואה כשנה לגבר שהיה גר עוד לפני שהכיר אותי בדירה של המשפחה שלו, וגם עכשיו אנחנו גרים שם ביחד. שנינו בתחילת דרכנו אני לומדת ובקושי עובדת, ולו יש עסק חדש שפתח אבל לא הולך לו שם כל כך.
אנחנו רבים המון, ויש ביניינו חוסר תקשורת והבנה שזה נושא אחר לגמרי...
הבעיה היא שאני חוששת שאם ניפרד או שניפרד שיהיו לנו ילדים אני עלולה למצוא את עצמי גרה עם ההורים ללא בית ללא כסף.
מה עליי לעשות? אין לנו סיכוי וכסף לקנות את הבית, שנינו מרוויחים כסף שמספיק לנו לחיות אבל לא יותר מזה
איך אוכל להטיל לעצמי ביטחון בנושא זה?
אשמח ליעוץ!!!
תודה

ד"ר אורן חסון
כסף דרך בעל שאין לו
24.05.2013 • 18:36

פלונית יקרה,
משום מה, מה שאני קורא במכתבך הוא סוג של דרישה או צורך להשיג יותר מעמד כלכלי, כשזה נראה כאילו שלצורך הזה התחתנת. לצורך הזה, וכדי לעזוב את בית ההורים. את כותבת שדרך בעלך, בגלל שמצבו הכלכלי לא משתפר, תמשיכי ותישארי ללא כסף, ואם תיפרדי גם כן תהיי ללא כסף, ואת שואלת: אז בשביל מה התחתנתי ואיך משיגים את הסטאטוס הכלכלי?חשוב לומר שאם לא טוב לך בנישואים, את בודאי שלא צריכה להביא ילדים. לא הם יביאו לך את הכסף בשלושים שנים הקרובות. את יכולה להתגרש, ואז תחזרי למה שהיית קודם. לא פחות ולא יותר. האם את מחפשת רווח כלכלי לזמן שהקדשת לו? - כנראה שלא עשית זאת עם האדם הנכון, כי אין לו מה לחלק לך. האם בגלל זה אתם רבים? בגלל האכזבות שלך ממנו?ואז את שואלת איך משיגים את הבטחון הכלכלי? - אולי דרך אמביציה ושאיפות מקצועיות משלך, כי דרכו זה לא עובד. אולי דרך תהליך שבו תתחילי לסמוך על עצמך במקום על מישהו שירוץ קדימה במקומך. ואם את אוהבת אותו (ולא כתבת דבר על אהבה), אז אולי תוכלו לעשות זאת ביחד, כי קיצור הדרך (לעשות זאת דרכו), לא עבד.ואם את חושבת שאני לגמרי לא בכיוון, קראי בבקשה שוב את מכתבך. אם התכוונת למשהו אחר, אז אולי כדאי שתנסחי אותו מחדש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083