נישואים קשים: איך להשתחרר?

תאריך פנייה: 31.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לימור
בעיות בזוגיות
31.10.2006 • 13:46

התחתנתי עם בעלי לפני 5 שנים הוא היה טיפוס שונה לחלוטין הוא היה אכפתי היינו עושים הכל ביחדכשנולדה הילדה הוא הפסיק לעזור בנקיונות של הבית אבל היה עוזר לי איתה מקלח אותה ,מאכיל אותה ,שומר עליה.לפני 4 חודשים ילדתי תינוק אבל המצב נהיה יותר גרוע הוא הפסיק לעזור לחלוטין גם עם הילדים לא.לפעמים אם הוא כבר מסכים לשמור עליהם הוא יכול להשאיר את התינוק עם קקי עד שאני יבוא ואז לומר"לא שמתי לב".יש לציין שאני כרגע לא עובדת אבל לא קל לגדל 2 ילדים שאחד מהם צורח כל היום ועוד לטפל בעבודות הבית מגיע הלילה ואז בעלי רוצה פינוקים ולי אין כוח והוא כמובן לא מבין.הוא מצידו שלא אצא לעבוד כי אז אדרוש בתוקף שהוא יעזור .הוא החרים לי את הכרטיס אשאראי ואת הצקים וגם אינו נותן כסף אבל לשים את האוטו במוסך כל יומים או לקנות רדיו דיסק לאוטו יש לו כסף אבל אם קניתי לי משהו אוי ואבוייש לציין שבעקבותיו עברתי דירה למקום שלא כיף לגור בו ואני רוצה לחזור לבית שלי והוא ממסרב הרבה פעמים הייתי צריכה לילד רופא ואני צריכה להתקשר אליו 50 פעם עד שהוא מגיע ואז הוא עוד צועק "יפטרו אותי בגללך" תעלי באוטובוסים כאשר האוטובוסים לא זמינים בכל שעה שאני רוצה איך לשפר את המצב?

ד"ר אורן חסון
להיות בכלוב של קקטוסים
02.11.2006 • 16:49

לימור יקרה,
את נמצאת בכלוב, שאפילו אינו כלוב של זהב, אלא כלוב של קקטוסים, עטור קוצים גדולים ודוקרים. את צריכה לחפש לך סיוע חיצוני (משפחה, חברים, או סיוע מקצועי כמו לשכת הסעד או יעוץ זוגי) שיסייע לך להשתחרר מהכלוב ולהיות בנישואים פתוחים יותר ושוויוניים יותר, שאפשר לראות מהם את הנוף, או לחפש דרכים להשתחרר מהכלוב וממחזיק המפתח גם יחד, כלומר, להפרד מבן הזוג שלך באופן פורמלי. אנא ראי גם תגובה שלי למצב שיש בו דמיון מסויים לשלךכאן(וראי שם גם שאלה קודמת של אותה פונה, שלוש שאלות למטה).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083