יעוץ זוגי: מתי כדאי?

תאריך פנייה: 31.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
קטי
ייעוץ זוגיות טרום נשואין
31.10.2006 • 13:12

שלום
ד"ר חסוןבן זוגי ואני כבר 3 שנים יחד. יש בינינו אהבה גדולה ופתיחות גדולה, אך צברנו מהעבר ועד היום המון בעיות ומשברים (בגידה, פרידה, מריבות רבות וכו'). בסוף השנה אנחנו מתכננים להתחתן אך יש לי פחד מאוד גדול שהנישואים יסתיימו בגירושים, מאחר ויש לנו הרבה רגעי מתיחות (הנובעים בעיקר משטויות).מה דעתך? אני מאוד חוששת.האם ייעוץ זוגי לפני הנישואין מעיד על כישלון עוד לפני שנישאנו? ואיך בכלל ניגשים לייעוץ זוגי?חשוב לציין שאני מאוד רוצה להינשא לו והקשר הזה חשוב לי מאוד!לאן פונים?תודה מראש

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי לפני נישואים
02.11.2006 • 01:48

קטי יקרה,
יעוץ זוגי לא מעיד על כשלון הזוגיות, אלא על מאבקי כוחות שלא הצלחתם לגשר עליהם, או על קושי לתאם ציפיות. יש נטיה היום, שאני רואה אותה אצלי, לזוגות צעירים (לפני החלטה על נישואים, אחריה, וגם מיד לאחר הנישואים) לעבור תהליך של יעוץ זוגי, שמקל עליהם להבין זה את זו. אם תדפדפי כאן בפורום, תראי לא מעט זוגות צעירים עם שאלות המצביעות על כך שבאופן ברור הם לא הכינו את הנישואים שלהם כראוי קודם. זה אפשרי. לפעמים זה עניין של פתיחות, לפעמים זה עניין של התעקשויות הנובעות מצורך לשלוט, וגורם חיצוני יכול לעזור לכם גם להתמודד עם זה, וגם ליצור שפה משותפת ביניכם, כך שבסופו של דבר, את אותן שיחות שתנהלו אצל היועץ הזוגי (ולפעמים קל יותר שם, שכן ויכוחים יוצאים שם פחות משליטה), תוכלו בסופו של דבר לנהל לבדכם, עם הקשבה טובה יותר, ועם נכונות להבין לסייע זה לזו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083