נישואים פתוחים: מה לעשות?
מיכל
פרנואידית?
⌄
שלום,
אספר בקצרה. אני בת 26, יש לי חבר בן 28. נפגשנו באירופה כשהיה שם בשליחות שם ואני נסעתי לטייל. חברי איננו הטיפוס שדרך כלל הייתי הולכת איתו - מההתחלה קלטתי שמדובר בסוג של פלייבוי שאוהב לצאת הרבה, מדבר הרבה על בנות, חשוב לו מאד מאד מראהו החיצוני שלו שלי ושל כולם.. ואני יודעת שהוא היה עם הרבה בנות. חברי סיפר לי שבגד בחברתו הקודמת פעם אחד (וסיפר לה כי לא יכל להתאפק ומאז הם לא הצליחו לשקם את הקשר), הוא סיפר לי שאביו בגד באימו, באשתו השניה והשלישית וכן כי בעלה הנוכחי של אימו הולך עם נשים אחרות והיא מעלימה עין. אני יודעת שרוב החברים שלו נוהגים לבגוד בחברותיהם גם כן.כל זה מאד הפריע לי כי אני יודעת איך הסביבה שאדם גדל בה וחי בה כיום משפיעה עליו וכן אני חושבת שרוב האנשים שבגדו בעבר מאד מועדים לעשות זאת שוב. כשרק התחלנו לצאת אמר לי שכשהוא יהיה מבוגר יותר הוא יהיה מעוניין שהוא ואישתו יחיו בנישואים פתוחים ושהוא חושב שאני הבת זוג המתאימה כך בגלל האהבה החזקה שלי לסקס.כל זה ועוד גרם וגורם לי להיות מאד חשדנית כלפיו ולכן כשעזבתי את הדירה שלו באירופה וחזרתי לארץ (הוא הגיע לארץ 3 חדשים לאחר מכן כאשר בין לבין נפגשנו באירופה מספר פעמים וכל התקופה נשארנו ביחד והיינו מדברים - בעיקר ביוזמתו- שעות רבות בטלפון כל יום), אז לפני שעזבתי את הדירה הסתכלתי בחבילת הקונדומים שלו שהחילה X קונדומים. כצפוי (אם לא הייתי מתפלאת) כשחזר לארץ בחבילה היו 2-X. התעמתתי איתו בנושא והוא אמר שאולי הם נפלו מהקופסה (שהייתה סגורה גם באירופה וגם כשראיתי אותה שוב בארץ), כמוכן נראה כי משום מה ידע כמה היו חסרים..אני רואה שחברי מרבה לשקר, לחבריו, להוריו, בעבודה - מה שגורם לי לחשוב שאולי גם לי..דוגמא נוספת- כל כל הזמן מטיף לי שאני צריכה להגיד לו הכל אז עזרתי אומץ ואמרתי לו שמפריע לי שהוא בקשר עם חברתו הקודמת. מה שנראה (לפני השיחות הנכנסות והיוצאות...) זה שעכשיו הוא בקשר איתה רק בלי לספר לי.שאלתי היא מה אתה חושב? האם אני מתנהגת כמו פרנואידית שסופרת קונדומים ובודקת את הפלאפון או שזה נראה לך סביר יחסית למה שאני יודעת על הבנאדם ויחסית לכך שאני ממש מתעבת שקרים ושקרנים וזה הדבר הכי חשוב לי בעולם ואני רק רוצה לדעת כדי לא לבזבז איתו זמן...קצת מיואשת,מיכל
ד"ר אורן חסון
נישואים פתוחים? אם זה מה שאת רוצה..
⌄
מיכל יקרה,
את חרידה, אבל עושה רושם שיש לך כל ההצדקות לכך. אולי לא בגלל הקונדומים (ואולי כן), כמו בגלל קו החשיבה הכללי שלו. הוא אומר לך במפורש שהוא מחפש אשה לנישואים פתוחים. אני מבין שאת לא. אז למה את שם? כי את חושבת שתשני את דעתו?