התמכרות להתאהבות: איך להתמודד
אבג
אובססיה על גבר, איך מפסיקים?
⌄
אני מאוהבת בגבר מסוים כבר שנה.בעקבות מקרה מסוים ההתאהבות שלי התעצמה ואני קוראת לה אהבה.אני מנסה לעסוק בפעילויות שונות אבל הכל נראה לי בריחה חסרת טעם.אני מרגישה שהדבר היחיד שבאמת יספק אותי או הדבר היחיד שיעשה אותי מאושרת היא שהוא יודה שהוא רוצה להיות איתי .( בואו נצא מנקודת הנחה שזה יכול להיות אבל הסיכויים קלושים)בואו נשים רגע רגע את הגבר בצד ( זה אומר שאני מבקשת לא להמליץ לי לדבר אתו על זה וללבן דברים וכל זה ) איך אפשר להיפטר ממחשבות על מישהיא?איך , יותר נכון, מביאים את עצמי למצב שאני ארצה בכלל להספיק לחשוב עליו?מבחינתי זה כמו להיות מכורה להרואין.רוצה לשמוע עלך שיטות רציניות ( לא רק טיפול פסיכולוגי). מבחינתי זה גם יכול להיות משהו אלים.אם מישהוא אן מישהיא חוותה סיפור כזה והצליח לצאת מזה בכוחות עצמו או בשיטה מסוימת, אני מבקשת לדעת.נ.ב: זו לא פעם ראשונה שאני מתאהבת בעוצמה כזו ( מקרה דומה קרה או קרו בעבר) ואוביקט אחד החליף אצ מקומו של השני ( גם אם לא עד תום).אודה על הצעות,אני
ד"ר אורן חסון
התאהבות זה גם דבר טוב
⌄
אבג יקרה,
הידלקות על בן/בת זוג והתמכרות הן באמת תופעות קרובות, מבחינה נוירוביולוגית. אבל לצאת מזה לא קורה בדרך כלל בשיטת 'זבנג וגמרנו'. גם לא בגמילה מהרואין. זה תהליך גמילה, ותהליך גמילה לוקח זמן. ויש שתי אפשרויות.האחת, היא להגיע לטיפול אצל פסיכולוג. כי לא תוכלי לקבל "שיטה רצינית" בפיסקה של תשובה. זה הרי לא עובד כך, ואת לא יכולה לצפות לתשובה רצינית בדרך זו.השניה, היא ללמוד להתמודד עם זה, ולהשלים עם ההתאהבות שלך כדבר שיש בו גם טוב. כאשר תקבלי את עצמך כמישהי שמדי פעם "מתאהבת עד כלות", וגם שזה יכול לקרות לך בכל פעם עם מישהו אחר, את גם תביני שזה חולף (כי אחרת לא היית יכולה להתאהב אחר-כך במישהו אחר). תביני גם שזה אומר שאת אדם טוב שיודע לאהוב, ושאת אדם שיודעלחיות. יותר מאנשים שאינם מסוגלים להגיע לחוויות כאלה (על הטוב שבזה, וגם על הפחות טוב). ואם תדעי לקבל את עצמך ככזו, ולא לראות את עצמך כחלשה, אלא להפך, כאחת שיש לה מספיק עוצמה כדי לחוות את החיים, יהיה לך גם קל יותר להתמודד עם עצמת הרגשות, ולצאת מהן בהדרגה, כשיגיע הזמן.
אבג
התאהבות זה גם דבר טוב
⌄
תודה רבה עבור התשובה המעודדת דוקטוריש אנשים שאומרים לי תכידי תודה שאת מסוגלת להרגיש דברים בעוצמה כזו, אני מבינה שיש בזה גם טוברק שלעיתים כשאתה נמצא בתוך המאוהבות הזו או איך שלא נקרא לה הכאב עולה על תחושת החיותבכל אופן , אני עכשיו מחפשת, בכל זאת, טיפול אצל פסיכולוג( בעבר הייתי בטיפול פסיכותרפיסטי שלא התלהבתי ממנו)האם היית ממליץ על טיפול ביהביוריסטי למישהיא כמוני?טיפול כזה נשמע לי כמתאים לי..תודה
ד"ר אורן חסון
פתרונות
⌄
אבג יקרה,
ביהייביוריסטי, קוגנטיבי או אבולוציוני יהיו, מן הסתם, ממוקדים יותר מאשר פסיכודינמי, וקצרים יותר בטיפול. והרבה תלוי גם במטפל עצמו, ולא רק בגישה הטיפולית. לכן בדקי גם איך את מתחברת למטפל.
חוחית
התאהבות זה גם דבר טוב
⌄
לך אבג ולך דר אורןנפלא השבת, לאהוב זה לא חולשה, אכן אהבה מלאה בעוצמות והיא זקוקה לאדם שידע לחוות אותה עד תום על מנת לומר- התאהבתי עד כלות.יש אנשים שמייחלים לרגע בו הם ירגישו מאוהבים עם ולמרות כל מה שהיא טומנת בתוכה, לאהוב זה להרגיש חי, זה לשמוע את הלב דופק ולהרגיש אותו מתכווץ מכאב ומתרחב משמחה, אל תנסי לברוח ממנה ברגשות אשם קחי אותה בשתי ידיים כשהאצבעות סגורות היטב , ששום טיפה לא תחמוק ממך,זה נהדר לאהוב- משמע אני חי, אני חיה.חוחיתואני בסדר.:)