נישואים: פרפר וירטואלי ואמון

תאריך פנייה: 14.05.2013 מס׳ הודעות: 8
חיפוש נושא
שיר
שובבות
14.05.2013 • 16:03

היי , אני מבולבלת ונשואה כחצי שנה. נכנסתי לפייס של בעלי וראיתי מלא הודעות שהוא שלח לידידות וכו הודעות מאד מפרגנות ומוזר לי שהוא היה ככה כמו את הכי יםה בעולם, אחחח איזו תמונה . ופתאום פניו השתנו בעיניי. עכשיו אני יודעת שהוא היה רווק אל השובבות הזו ?! והעיניין שהן בפייס שלו אז מה עובר לו בראש ? ״ אני מת לכתוב הודעות שאת עושה לי את זה, אך אני נשוי?״ הבן אדם השתנה בעיניי

ד"ר אורן חסון
נישואים עם פרפר וירטואלי, ושיקומם
15.05.2013 • 20:01

שיר יקרה,
התחתנת עם איש, שלאחר חצי שנה גילית שהוא פרפר וירטואלי. לא קל בעולם הגלובלי להיות ממוקד בבת זוג אחת, וקל להיגרר לפיתויים, או לפחות להשתעשע בהם. הסיכון, ואת צודקת, הוא ששעשועים כאלה יכולים בקלות להיות מדרון חלקלק. את רוצה זוגיות עם ביטחון ועם אמון הדדי, ובצדק..אל תוותרי על הנישואים, אבל גם אל תעלימי עין. דברי איתו, הסבירי לו שאת רואה זאת בחומרה רבה, ולכו ביחד לייעוץ זוגי, כי יש סיכוי לבנות את האמון מחדש, גם אם זה לא כל כך קל. ושניכם תצטרכו לעשות עבודה קשה בעניין הזה, גם הוא, בהבנה של עמדתך, באמפתיה כלפייך, ובהתמודדות עם חוסר האמון שלך, וגם את, בבניית האמון המחודש. זה פצע שלא קל להגליד אותו, והצלקת תישאר, אבל אם מה שהיה ביניכם עד כה היה טוב, זה אולי מוקדם מכדי להפסיק אותו. חשוב שתעשו זאת בעזרת תהליך מקצועי, כי לבד, במצב חוסר האמון העמוק הזה שיש לך בו, אתם זקוקים לזה. בלעדיו, גם אם תחליטו להיות ביחד, כל דבר קטן, כל מכשול וכל חיכוך ביניכם יקפיץ את זה אצלך, גם אם הנושא לא יהיה קשור לזה כלל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שיר
נישואים עם פרפר וירטואלי, ושיקומם
16.05.2013 • 12:47

היי, אני קוראת את מה שכתבתי ואולי הסברתי זאת לא נכון ובמהרה.כשפתחתי את הפייס ההודעות שהוא שלחנשלחו כשלא היינו יחד ולא הכרנו בכלל.פשוט פתאום ראיתי כשהוא לא היה איתי הוא היה פרפר וירטואלי והשתעשע ופשוט אני לא מכירה אותו ככזה.הוא כתב את הכי יפה בעולם...אח איזו תמונה....ופתאום התגלה לי כזה בן אדם שובבי שכזה. אך הוא אמר לי "לא היינו יחד" והוא צודק.אך פשוט התדמית שלו מעט השתנתה בעיניי. עכשיו מה שמטריד אותי זה ככ:1) שהתדמית שלו שובבית ממה שהכרתי, ועוד מילים שובביות ופלרטטניות שאינני מכירה אותו ככזה. (תשובתו: לא היינו יחד וזה היה הראש שלי כרווק, היום התפיסה השתנה, שנים עברו, והיום אני גבר נשוי)2) הדבר השני שהן ידידות מבית הספר מלפני שנים רבות, והן עדיין בפייסבוק שלו. לאחר שראיתי את הודעותיו כשלא היינו יחד, אז אני חושבת שהיום הבנות שמות את התמונות אז פתאום הוא לא יגיב בכתיבה ולמה? כי אינו יכול. כי נשוי. אך אולי יש לו רצון לכתוב ולהחמיא כמו פעם? הכוונה הודעותיו בעבר היו פלרטטניות ומפריע לי שהבנות עדיין שם כי הוא הגיב אליהן בעבר כמשהו פלרטטני אז כנראה שהן מוצאות חן בעיניו אז למה הן בפייס עדיין?3) האם זו קנאה מה שיש לי ? כי אם כן אשמח שזו קנאה .כן מוזר לי לראות את בעלי שהיה ככה עם נשים וכתב להן דברים כאלה. והן עדיין בפייסבוק שלו....( פשוט עכשיו אולי הוא בולע תרוק? , לי הוא אמר שהוא היה רווק ואינו היה חייב לי כלום והיום הוא התבגר ולא מגיב לנשים בעודו נשוי זה בטוח) אך עדיין משהו מציק לי שם....מה שפריע לי הוא שאני העפתי על דבר שפלירטט איתי מהפייס והוא משאיר כי הן מבית הספר. אז? מה עליי לעשות. אני בחורה עם בטחון מזה מפריע לי באגו?

ד"ר אורן חסון
פתאום אני מבינה שהוא חתיך
16.05.2013 • 20:14

שיר יקרה,
אכן, לא הבנתי נכון את כוונתך. את מדברת על קשרים שהיו לאישךלפנישהיכרתם, ומפריעים לך שני דברים: האחד, שהוא עדיין שומר את ההתכתבויות הישנות והחברויות הישנות שלו, גם אם אין הוא יוצר איתם קשר, והשני, עצם הידיעה שהיכולות שלו לפלרטט יותר משמעותיות ממה שחשבת עליו.אין ספק שזהו סוג של קינאה, כי מדובר בחשש שמא הוא ייצור קשר עם אחרות. חשבת שהוא מסורבל ביכולת שלו ליצור קשרים, והנה את רואה שיש לו קלילות שלא הערכת. זה מפחיד קצת, זה נכון. אבל אם ראית את הפייסבוק שלו, ראית גם שאין התכתבויות כאלו מאז שהכיר אותך. את מבינה שזה קצת כאילו לומר: אבל רגע, פתאום הבנתי שהוא חתיך, וזה מפחיד. כאילו שעד עכשיו חשבת שהוא מוצא חן רק בעינייך, ופתאום את מבינה שהפוטנציאל שלו בעיני אחרות הוא גבוה יותר מששיערת. לא שהוא עושה עם זה משהו, אבל אולי, יום אחד, אם משהו ישתבש בינינו, אם השיגרה תאכל אותו... ומזה קל לחשוש.שיר יקרה, יש לך בן זוג מוצלח. היכולת שלו לפלרטט היא יכולת חברתית שתועיל לו בחיים גם ביחסי אנוש ובעבודה, ולא רק ביכולת עם נשים. אולי זה טוב לדעת שיש לך בן זוג מוצלח. אולי גם כדי שגם את לא תקחי אותו כמובן מאליו, כך ששניכם תחשבו שזכיתם בזוגיות הזו. אלא שמצד שני, חשוב שזה לא יכניס אותך לחרדות, כי חרדתיות יתר עלולה לערער את השקט והביטחון הזוגי, גם כשאין סיבה ממשית.

בברכה,
שיר
פתאום אני מבינה שהוא חתיך
17.05.2013 • 17:40

דר היקר,
הוא לא שומר על ההתכתבויות פשוט הפייסבוק ניתן לדעת הכל וראיתי מס תגובות שלו על תמונות של ידידות. ונכון עצם הידיעה לפלרטוט יותר משמעותית ממה שחשבתי עליו, כי זה כמות הנשים שהחמיא להן וגם סוג ההודעות החדות ...! עכשיו מצד 1 זה לא רע אולי בעיניי זה מוזר כי אני לא כזו ותמיד פלירטטו איתי כרווקה ומצד 2 הוא נאה ולעולם לא חשבתי שאינו חתיך פשוט מופתעת מהודעות כאלה. וההפך דר הוא ממש לא מסורבל ביכולתיו ליצור קשרים הוא אלוף בזה כי כשהתחלנו לצאת הוא היה זורק הערות מחמיאות לחברותיי על מנת להתקרב אליהן במקום להחמיא לי , והוא הפסיק סוף סוף. יש בו פוטנציאל ובחוץ יש תמיד סחורה גם לי וגם לו אך עדיין אינני יודעת מה באמת מציק לי.

ד"ר אורן חסון
חשבי היטב, אם כך, מה כן...
19.05.2013 • 02:06

שיר יקרה,
זה לא אותו הדבר אצלך, קודם כל כי את אשה, ונשים, כהכללה (וכן, זו הכללה וזה לא תמיד כך), פסיביות יותר מגברים בכל מה שנוגע לחיזור. אז הנטייה שלך היא להיות מחוזרת ולהרגיש טוב עם זה, והנטייה שלו היא לחזר ולהרגיש טוב עם משובים חיוביים. זה הבדל בסיסי, נורמלי וטבעי. עכשיו, את באמת צריכה לחשוב מה מציק לך בזה. האם זה לא מה ששיערתי בתשובתי הקודמת? - ואם לא, חשבי היטב מה כן.

בברכה,
שיר
חשבי היטב, אם כך, מה כן...
19.05.2013 • 09:56

אנסה לחשוב ולהגיע לעומק רגשותיי, ולא בגללו אלא בגללי ועל מנת להיות חזקה עם עצמי ולא להיות מוטרדת . מה שכן, זה היה וזה עבר ובגלל זה קוראים לעבר עבר כי הוא עבר;) ובהווה וגם בעתיד הכל יכול לקרות אין תעודת ביטוח לכלום . אבל תודה רבה ומודה לך .... ;)

ד"ר אורן חסון
לאט, ובמחשבה
20.05.2013 • 11:54

קחי בחשבון שיכול להיות שתצטרכי עזרה וחיזוק במערבולת הרגשית הזו שקיימת אצלך. עדיף להשקיע בכמה שבועות של פגישות בטיפול אישי, מאשר לתת לרגשות הלא טובים להיטמע עמוק יותר בקרבך. קחי זאת לתשומת ליבך, והיי מודעת לאפשרויות ולהשפעה הנפשית.

בברכה,