התעניינות לא צפויה בזוגיות
ניר
פשוט לא מבין כלום
⌄
ד"ר חסון שלום,
הכרתי בחורה מדהימה לפני מספר חודשים, אני בן 23 והיא 22.היא התחילה איתי דרך ידיד שלה שהכיר אותי גם, כשהתחילה לדבר איתי היה לה חבר והם היו ביחד שנתיים וחצי והיא אמרה שזה נגמר בימים האלה שהכרנו.נפגשנו אחרי יומיים והתחיל קשר מדהים, מההתחלה היא הבהירה שאין לה שום דבר לאקס ושהיא כבר הרבה זמן רצתה לסיים את זה.אחרי שלושה שבועות של קשר טוב, שינה ביחד היכרות עם המשפחה וסופי שבוע ביחד אצלי או אצלה הרגשתי שינוי ביחס שלה כלפיי, חוסר סבלנות, חוסר עניין, לא מגיעה לבקר אצלי רק אני אצלה והרגשה חזקה שמשהו השתנה.אחרי חודש וחצי היו יומיים של נתק שבהם היא לא ענתה לשיחות ואחרי יומיים אמרה שהיא צריכה זמן ושהיא לא מצפה שאני אחכה לה. בדיוק עברה תפקיד בעבודה וקרו עוד מספר דברים בבית שהוסיפו לדעתי לעניין הקשר הישן שתמיד ריחף מעלינו. יש לציין שהרגשתי תמיד שאני נותן יותר אהבה ויותר אכפת לי והיא הרבה פעמים מזלזלת או מתנהגת בצורה לא מתאימה וזה פגע בי הרבה במהלך הקשר שלנו.במשך שבועיים המשכנו לדבר כסוג של "ידידים" יצאנו ביחד ובאחת היציאות כשאני עם חברים והיא עם חברות באותו הפאב היא ממש פלירטטה מולי עם בחור שלא הכרתי. יום למחרת אמרתי לה שזה לא מתאים לי ושקשה לי להיות במצב הזה ושעדיף שלא נדבר עם אנחנו לא בכיוון של לחזור.אחרי שבועיים שלחה הודעה שמתגעגעת ושהיא רוצה להיפגש. נפגשנו והוחלט לחזור, יומיים אחר כך כבר שוב ישנו אצלה ביחד והכל היה טוב ונחמד, שלחה הודעות והתקשרה הרבה. ואז שוב יום אחד אחרי שבועיים וחצי סיננה שיחות וענתה בסמסים יבשים מאוד ושוב היה נתק של שלושה ימים שלאחריו אמרתי לה שזה לא מתאים לי ושהיחס הזה לא מקובל ואני רוצה לחתוך את זה סופית.אחרי יומיים שלחה הודעה שהיא רוצה את זה ושהיא פשוט רוצה להתקדם לאט בלי לחץ. והחלטתי לנסות ולקחת באיזי. יום אחר כך יצאנו עם חברים שלי ושלה למסיבת יום הולדת של חבר משותף, כשבאתי להגיד לה שלום היא נרתעה בטענה שידידה של האקס שלה נמצאת במסיבה והיא מפחדת שהיא תראה אותנו ותגיד לו, שאלתי אם זה לא מאחורינו כבר ולמה זה מפריע לה והיא אמרה שהוא מסתיר דברים ממנה אז היא רוצה להסתיר ממנו. ביקשתי ממנה ללכת לשבת בצד והיא אמרה שלא עכשיו כי היא הולכת לשבת עם חברות על הבר, לאחר מספר דקות ראיתי אותה יושבת עם מישהו ומחליפה איתו טלפונים וכשעברתי ליד היא השתתקה ונבהלה וניסתה לתרץ.באותו לילה ביקשתי שתתקשר ולא התקשרה כשהגיעה הביתה ושלחתי לה הודעה ארוכה שאני לא מוכן להמשיך ככה, שהיחס שלה מזלזל ומעליב ושכל מה שקרה במסיבה וכל ההתנהלות שלה בזמן האחרון עברה כל גבול ושאני מבקש שנפסיק לדבר ושהיא לא תשלח יותר הודעות.למרות כל הדברים האלה ועוד המון מקרים של יחס מעליב ומזלזל מצידה שלא פירטתי כאן היא תמיד טוענת שהיא רוצה שנהיה ביחד ושאני חשוב לה ושאני לא מבין אותה ושאני כבד מידי...חברים שלי לחצו עלי כל התקופה לסיים את זה בטענה שאני משפיל את עצמי ושאין לה שום כבוד אליי.והשאלה שלי אחרי שכתבתי את כל המקרה בקצרה היא:מה לעזאזל היא רוצה? ולמה היא מתנהגת ככה?תודה רבה. ניר.
ד"ר אורן חסון
גלי התעניינות בלתי צפויים
⌄
ניר יקר,
קשה לדעת. פשוט, כי האפשרויות הן שונות, וחלקן עלולות להיות יותר שונות ממה שיעלה על דעתנו. הכי סביר, והרי זה גם מה שאתה רואה, הוא שהיא מעוניינת בך. אלא שבצד זה יש לך גם עניינים אחרים. יתכן מאד שעדיין האקס מעניין אותה - אולי כי היא רוצה לחדש את הקשר, לפחות לפעמים (זה קורה כך לא פעם, כאשר קשר מסתיים בפגיעה כואבת. יתכן גם שבנוסף לזה היא מרגישה שזה עתה היא עזבה קשר, ואם כך, עכשיו זמנה למצוא את הגבר הכי מדהים שיש, והיא לא בטוחה שזה אתה, אז היא ממשיכה לבדוק. כך או כך, כאשר דברים מסוג זה קורים, לפעמים אתה הוא זה שצף על גל ההתעניינות שלה, ולפעמים לא, והתוצאה היא שאתה רואה חוסר יציבות בולט. היות שהיא לא מספרת לך הכל, זה מבלבל.