נישואים מתוסכלים: מה עושים?
שבורה
למה הוא נשאר איתי?
⌄
שלום,
אני נשואה מספר שנים לבחור אקדמאי ודי מצליח.אנחנו רבים המון-על כסף, על גידול הילד, אבל גם על דברים הרבה פחות בעלי משמעות.הריבים קשים מאוד. בעבר נטיתי להאשים את עצמי לפחות בחלקם אבל עכשיואני יותר חושבת שהוא די נהנה מזה ויוזם.לריבים יש תבנית די קבועה: העניינים די שלווים, ואז הואמתחיל להטיח בי ביקורת לרוב ארסית וחסרת פרופורציות או להאשים האשמות דיפרנואידיות. אני מנסה להבליג, אבל לרוב זה נגרם בהתפרצות שלי ואז הוא מרגישצודק עוד יותר כי אני "אלימה".בשלב הזה, בלי לפתור דברים,לרוב אחרישהחליט על העונש שמגיע לי, הוא מנסה לראותטלוויזיה, או לקרוא ספר או משהו תרבותי ושקט אחר ותוקף אותי שאני "מפריעה לו" "מטרידה אותו" כי אני נסערת מדי. ניסתי טכניקות התרחקות כמו ללכת לחדר אחר אומהבית אבל זה ממש לא עזר כי הוא התרגז שאני עושה את זה.מהדברים שהוא מטיח בי בזמן ריב אפשר להבין שאני: מכוערת,שמנה,רודפת בצע, מטומטמת, פרחה, עצלנית וכו.אם כך, למה הוא עדיין איתי?
שבורה
למה הוא נשאר איתי?
⌄
סליחה, "נגמר" ולא "נגמר"
ד"ר אורן חסון
למרות הטענות והתלונות
⌄
שבורה יקרה,
קשה להיות נשואה לאדם מתוסכל, כשאת לא בטוחה מה בדיוק מתסכל אותו. הוא מוציא את זה עליך, אבל לא בוחר את הבחירה הטבעית שהיתה נכונה, לכאורה, אם היה מאמין בטענותיו, שזה להיפרד ממך. מאחר שהוא לא עושה זאת, זה מבלבל אותך.העניין הוא שגם אני לא יכול באמת לדעת מה אוכל אותו. האם זה הנישואים לך? האם זה המקצוע שלו שהוא שונא, ויחסי עבודה גרועים? האם אלו יחסים לא טובים עם אמא שלו? יש עוד הרבה אפשרויות שיכולות להוליך לזה. כך או כך, גם אם הטענות היחידות שיש לו בעולם הן את, היית רוצה, ובצדק, שיהיה אמפתי יותר, ויודע לומר זאת אחרת. כך או כך, סביר להניח גם שזה כדור מתגלגל, וכאשר אתם רבים הרבה, גם את כועסת, מגיבה, ואולי גם יש ביניכם פחות סקס, אז הוא כועס עוד יותר. כך או כך, ברור שיש לכם קושי רב בתקשורת, כי הדברים הנאמרים הם חריפים מדי, ואת מה שאתם רוצים לומר אתם לא אומרים. ואולי אתם כן אומרים, אבל חלש, וזה נבלע בתוך האינפורמציה הלא חשובה והקולנית. ובסוף הדרך, הוא נשאר איתך, וגם את נשארת איתו, כל אחד מסיבותיו הלא ידועות שלו.גם את יכולה ללכת, ולא עושה זאת. אם כך, אם את מוכנה ורוצה לנסות לשקם את הזוגיות שלך, הציעי לו ללכת לטיפול זוגי. ואת יכולה לומר לו שאחרי הכל, אתם נשארים ביחד למרות כל הטענות והתלונות והקשיים. אז למה לא לנסות לתקן?קחי בחשבון שיכול להיות שבמקום ללכת לטיפול, הוא יחליט שהוא באמת צריך לעשות מעשה וללכת. אבל אולי זה גם טוב יותר בשבילך, במצב שכזה. אם את מוכנה להסתכן, דברי איתו על זה. בעיקר סביב העובדה שבתנאים הנוכחיים, את רואה שגם לו לא טוב.