הגנה על בת הזוג: נקודת מבט אבולוציונית

תאריך פנייה: 09.11.2015 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דניאלה
אבולוציה וטריטוריה
09.11.2015 • 22:06

אני ובעלי נשואים 20 שנה. יש לנו 3 ילדים. כשהתחתנו, אני הייתי עם ירושה שקיבלתי מאבי שנפטר כשהייתי קטנה. עם הירושה הזאת קניתי דירה עבורנו, רשמתי אותה על שמי, ובעלי שמאוד רצה גם רישום שמו על דירה, קנה דירה קטנה בפריפריה להשקעה. במשך כל השנים ואף לפני הנישואים בעלי טען שהיה לו קשה להתחתן איתי כי יש לו כבוד עצמי והוא לא יכול לחיות בבית של אשתו כי זה אומר שהוא "כלומניק". עם השנים הוא התקדם מאוד בתחומו והוא אדם מאוד מאוד מוערך בתחום שבו משתמשים הרבה בשכל, כולל תארים מתקדמים.כלומר, ממש אינו כלומניק. הוא נשאר עם תחושת הפגיעה לגבי הבית, הוא מכר את הדירה שלו מסיבות שונות, ואז אני מכרתי את הדירה שלי , שגרנו בה, וקניתי דירה אחרת בעיר אחרת. הוא שיכנע אותי לרשום את הדירה גם על שמו, הוא אמר שזה סימן להתקרבות ביננו אחרי שנים של משבר (הוריו התעללו בנו והוא התעלל בי בעקבות זאת....היה כאן כאוס נוראי עד שהוא לאט לאט הבין שאינו צריך להיות בובה על חוטים של הורים אלימים שכל מבוקשם זה שהוא יתגרש ממני). אכן רשמתי את הדירה על שמו בתקווה שנתחיל תקופה חדשה, אך לקח לו הרבה זמן לתת לי את הזוגיות אותה רציתי...עדיין המשיך לאמלל אותי אותי בנושא הוריו, האשים אותי על ההתעללות שלהם, ניסה כל פעם לקרב אותי אליהם למרות שהם היו רעילים ופוגעים מאוד, וכשראה שאיני מסוגלת יותר להיות בקרבתם , החליט להתעלם ממני ולהגיע להוריו כאילו אינני קיימת...לא מדברים עליי אלא הולכים אליהם כאילו הוא לא נשוי. וכמובן בבסיס היה הפחד מהזעם שלהם.בכל אופן לפני כמה ימים הוא בא אליי ואמר לי שהוא מבין למה לא יכל להגן עליי מפני הוריו כל השנים...הוא אומר שיש משהו אבולוציוני אצל גבר של צורך בטריטוריה, כלומר בית שרשום על שמו, אחרת אין לו על מה להגן. ניסיתי לשאול אותו אם עצם זה שאני אשתו ואם ילדיו...לא מספיק כדי שיחוש צורך להגן עליי. והוא אמר שלגבר זה לא מספיק...הוא צריך טריטורינה. שאלתי אותו, אם לפני 3 שנים רשמתי את הדירה שלי על שמך...למה לא הגנת עליי? והוא אמר....אכן התחלתי תהליך של להגן עלייך אם כי זה היה איטי אבל התחלתי. ושאלתי...אם לא הייתי רושמת את הדירה של שמך...היית בכלל מגן עליי? והוא אמר, כנראה שלא.הוא מתעקש שיש עניין אבולוציוני של טריטוריה אצל גברים.האם הוא צודק?

דניאלה
אבולוציה וטריטוריה
09.11.2015 • 22:12

תוספתבנוסף...בעקבות הסכם ממון שאנחנו עושים עכשיו, הוא אמר שברגע שהדירה הזאת תהיה שוב רשומה על שמי (אני הסכמתי לתת לו כספים משותפים כדי שיקנה בית ויירגע)...הוא אומר שלא יהיה מחוייב אליי ולא יגן עליי כי הוא מגן רק על הטריטוריה שלו. כשעימתתי אותו עם האמירה הזאת. הכחיש ואמר שלא דיבר על העתיד אלא רק על העבר. למרות שהמילים שלו היו "אל תצפי להגנה ממני כי אני מגן רק על הטריטוריה שלי" :ברגע שהבית יהיה רשום על שמך דברים יקרו...אני אהיה אדם חופשי ולא תהיה לי שום מחוייבות כלפייך: (הקלטתי את השיחה בכדי לתת לו להאזין לעצמו)...ועדיין הוא טוען שהוא דיבר על העבר ושדברים שונים היום.אשמח לשמוע חוות דעת.

ד"ר אורן חסון
אבולוציוני
10.11.2015 • 17:16

דניאלהאת מבינה שבדיוק כשם הוא אומר: אבולוציונית, אני צריך להגן על טריטוריה שהיא שלי, הוא יכול, ובאותה מידה של צדק, גם לומר: אבולוציונית, אני צריך להגן על בת הזוג שלי, כי שלומה ובטחונה הם חלק חשוב בעתיד שלי ושל ילדי. וגם: אבולוציונית, גם את צריכה טריטוריה (ככה זה במערכת מונוגמית, הטריטוריה היא של שניים). אבולוציונית, את צריכה יציבות ובן זוג תומך כדי לקיים זוגיות טובה שתועיל לילדים שלכם בטווח הארוך. ועוד ועוד...הנימוק הזה עובד לו כי הוא מסביר לו משהו, ואולי מסביר לו את הצורך האגואיסטי ואת תחושת הכבוד והערך שהוא מחבר לצרכים מסויימים. לכן הוא מביא זאת, כי אז, לכאורה, זו לא החלטה שלו, אלא משהו מוכתב מלמעלה. הוא אולי אפילו אומר בזה: אני מרגיש שלא הייתי בסדר, אבל "לא היה לי מה לעשות עם זה". אני לא בטוח שאת צריכה להילחם בזה, אלא לקבל את זה שהוא עובר שינוי, ומקבל גם ערכים אבולוציוניים אחרים, כמו ההגנה עליך, ולעודד זאת.ואם הוא אומר שדיבר על העבר, אולי לא כדאי להתעקש על זה. כי הוא גם אומר בזה את מה שאת רוצה שיגיד לגבי העתיד. אולי כדאי לאמץ את זה כמשהו טוב, למרות העבר הלא הוגן והפחות מותאם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083