נישואים: מה עושים כשהשלווה לא מספיקה?
דקלה
תסכול עמוק...
⌄
אורן שלום רב,יש לי חבר מזה שנה אנחנו מאורסים, לאורך השנה היה הרבה מה לפתור ובשבועיים האחרונים עושה רושם שיש יותר שלווה בקשר. מפריע לי שהבסיס למערכות יחסים טובות ועמידות אמור להיות מכנה משותף נרחב. אני לא בטוחה בכלל שיש לנו כזה- אני אוהבת בעלי חיים, מוזיקה(הופעות , נגינה) הוא אדיש לזה ויותר מזה גם אם הוא כבר מצטרף אליי להופעה זה כמו עונש בשבילו ואז גם אני לא נהנית. אז נניח ואני מוצאת אנשים אחרים לצאת איתם, מה יהיה עוד 20 שנה? עם מי אני אלך? אני אתחנןן לחברות שילכו איתי להופעות וכדומה? זה די מפריע לי היות וכל התלהבות שלי (ויש המון מזה, מדוכאת על ידו) , בעיה נוספת היא התשוקה, אני מנסה לעבוד על התשוקה- שתהיה לוי יותר- אבל זה לא קורה, המין שלנו כבר משעמןם אותי ואני מרגישה שאני מציצה החוצה- אני לעולם לא יבגוד- אז מה שנותר לי לנסות להציל את מה שיש לי, אבל למרות שאני רואה שיש לו תכונות טובות, אני באמת דואגת לעתיד הקשר. מה עושים זוגות במצבים כאלו? האם לקשר כזה יש סיכוי עתידי בכלל?
ד"ר אורן חסון
מה שעושים שבועיים של שלווה...
⌄
דקלה יקרה,
בעבר, לא היה צריך מכנה משותף כדי להתחתן. הגבר היה בעל מקצוע, בין אם משכיל ובין אם איש כפיים, והאשה עקרת בית, ולא היה ביניהם דבר משותף פרט לבית והילדים, ובכל זאת זה עבד. עכשיו, התנאים השתנו, ובעיקר הציפיות השתנו. קל יותר להתאכזב כאשר משהו לא עובד, וכאשר את רואה זוגות שבהם זה אחרת.אבל יכול להיות שאין בקשר שלכם מספיק כדי ליצור מערכת נישואים ממושכת וטובה. אני כמובן לא יכול לדעת. זה משהו שאת צריכה להחליט בעצמך. אבל מה שאני רואה הוא שאת פונה אלי, ואולי לעצמך, ומחפשת תשובות, דווקא לאחר שבועיים שבהם יש לכם שלווה. כלומר, קודם נאבקת להשיג משהו, וקיווית לשפר. עכשיו, לאחר ששיפרת, והעניינים טובים יותר, את מסתכלת על זה ואומרת לעצמך: "זהו?"כנראה שזהו. תצטרכי להחליט אם הזהו הזה מספיק. וגם, האם אכן מדובר רק במלווה להופעות מוזיקליות? וכמה פעמים בחודש את הולכת להופעות? במילים אחרות: בחני את עצמך עד כמה זה חשוב, ואם זה רק זה, ואם העדר התשוקה היא לא סימפטום לדברים נוספים ולכעסים קטנים שאת צוברת כלפיו.