נישואים: האם את מרגישה בנוח?

תאריך פנייה: 24.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סנונית
לא מסתפקת
24.09.2011 • 22:58

אני נשואה 4 שנים+ילדהתחתנתי בגיל צעיר מאוד(16) וזה הקשר הראשון שלי.אני יודעת שהוא אוהב אותי למרות שיש ביננו המון מתחים ומריבות על שטויות.בגדתי בו לפני שנה.מקרה חד פעמי והא לא יודע ולא חושד אפילו.אני מתכתבת עם חבר שלו בפייסבוק ונהנית מזה מאוד,אני מחבבת מאוד מאוד אותו וגיליתי שאני טיפוס מאוד פלרטטן,א)אני רוצה לדעת אם זה משו שניתן לשינוי או שזה האופי שלי וככה אני אהיה תמיד.ב)אני רוצה להבין למה אני כזו...יכול להיות בגלל שזה הבן זוג הראשון שלי ויש לי רגשות אשם כלפי הגיל בו התחתנתי..אני מרגישה שפיספסתי משו...שגנבו לי את הילדות.... או שזה בגלל שהוא כל כך קנאי והזוגיות הזו חונקת וזה בעצם הגורם לפורענות..?תודה

ד"ר אורן חסון
האם כזו אני?
26.09.2011 • 13:20

סנונית יקרה,
מן הסתם, התחתנת מוקדם מדי, לפני שהיית בשלה לזה. אני לא יודע מה נכון לך, כי כל האפשרויות שהעלית יכולות להיות נכונות. העובדה הסופית היא שאת לא מרגישה בנוח בנישואים שלך. אם היחסים ביניכם ימשיכו כפי שהם, יתכן מאד שתמשיכי להיות כזו, כי כך תמלאי לעצמך צורך. יתכן מאד גם שתתרגלי לזה, אלא אם משהו מתוך זה יתגלה, וסביר שמתישהו זה יתגלה. במקרה כזה, אולי גם תשלמי מחיר גבוה.קראי בבקשה אתהמאמר שלי, עלבגידות כרוצח השקט של הנישואים, כדי להבין מה את עושה גם לעצמך וגם למסגרת הנישואים שלך. יש לכם בעיות בנישואים. אם יש בך עדיין אהבה כלפיו, ואם לא הרחקת עצמך ממנו רגשית מספיק רחוק (תהליך שקורה הן בשל כעסייך עליו, והן בשל הצורך שלך בהצדקת מעשייך), אתם יכולים להיעזר ביעוץ זוגי. אם את רוצה להיות מסוגלת לחיות בזוגיות הזו איתו ולהרגיש טוב איתה, את חייבת את זה לעצמך. ואם לא – זה יתפרק ממילא. אז לפחות תדאגי שזה יתפרק בתנאים שלך, כשאת מוכנה לזה ולאחר שהכנת את עצמך לכך, ובאופן שהילד שלכם לא ייפגע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083