מאבק כוחות בזוגיות צעירה

תאריך פנייה: 24.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסויה
בעיה
24.09.2011 • 23:31

שלום
דוקטור,יש לי בעיה.. אני בקשר עם חבר שלי בערך 5 חודשים , אני תמיד באה אליו באמצעות האוטו של ההורים שזה קורה פעמיים בשבוע בערך.. ההורים שלי עכשיו לא מרשים לי לקחת את האוטו מכיוון שהם טוענים שזה המון דלק (נסיעה של 45 דקות). לפני הבעיה הזאת הייתי אומרת לו לבוא אבל הוא לא אוהב לנסוע בתחבורה ציבורית והיה אומר שמכוון שיש לי אוטו אני צריכה להתחשב. אני יודעת שממש יפריע לי אם לא ניפגש.. או נמעיט בפגישות.. ולכן הייתי רוצה לבקש ממנו שיבוא אלי לפחות פעם בשבועיים כלומר שבוע הוא שבוע אני.. איך אני משכנעת אותו לעשות דבר כזה ?? ואם הוא לא יסכים מה אני צריכה לעשות??? תודה..

ד"ר אורן חסון
מאבק כוחות בזוגיות טרייה
26.09.2011 • 13:21

חסויה יקרה,
אתם צעירים, ותלויים באחרים. וכבר אתם מנהלים מאבק כוחות, כשאת רוצה שהוא ישקיע בך עוד, והוא אולי מוכן לכך, אבל רק אם לא תהיה לו ברירה. על כך המאבק, כשאת לא בטוחה בעצמך ובו מספיק, כי את חוששת שאולי הוא יתעקש ויהיה מוכן לאבד את הקשר ורק לא להתאמץ, או רק כדי שלא להיראות כמי שנכנע לתכתיבים – מה שאת חוששת שאולי חשוב לו יותר מאשר הקשר עצמו. מכאן מאבק הכוחות ביניכם. ואם את שואלת "אם הוא לא יסכים, מה אני צריכה לעשות?" – את בעצם עוסקת באותו הדבר: אם הוא לא נכנע לתכתיב שלי, האם אני אמורה לוותר לו? כאשר מאחורי זה גם טמונה השאלה: האם הוא אוהב אותי מספיק, או אני רק עניין של נוחות עבורו?יתכן גם שהוא מפקפק בכך שההורים שלך לא מרשים לך לקחת את האוטו כל שבוע, וחושב שאת עושה לו מניפולציה. ואולי ההורים שלך הם אלו שמנהלים את המאבק הזה מאחורי הקלעים, והם שרוצים לראות שהוא מוכן להתאמץ עבורך. ומה שעולה מכל זה הוא שאתם מרגישים בקשר טרי מדי, ולא בשל מספיק כדי לפתוח את הדברים ולדבר, ובעיקר, כאשר אתם לא בטוחים באהבה שלכם, ומתקשים "להסתכן" בהסגרת הרגשות באופן ברור יותר, ובהפגנת פגיעוּת. דברו יותר כאשר אתם נפגשים. הסבירי את הצורך שלך באהבה שלו, שמגיעה לא רק מדיבורים. ואם הוא יסתגר למרות שתעשי זאת תוך חשיפה שלך ולא תוך דרישה לכניעה, והוא בכל זאת לא ירצה להשקיע, יש בזה אמירה. לא בהכרח שהוא לא אוהב אותך, כמו שהוא מתקשה לוותר בשל עקרונות וכבוד עצמי. וגם זה לא משהו כאשר מדובר בפוטנציאל לקשר זוגי עתידי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083