נישואי קרובים?

תאריך פנייה: 14.05.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בובי
מתוסבכת
14.05.2012 • 22:30

שלום,
אני בת 31 ניהלתי קשר עם גבר שיש לו קרבת משפחה אלי (הסבא שלו והסבא שלי אחים), יש ביניינו קשר של מס' חודשים, אך הוא מצידו החליט שלא יכול להיות בינינו קשר רציני שיוביל לנישואים בגלל הקרבת משפחה שלנו, ומה שאני אומרת שזה קרבה רחוקה, יש בעיה כי יש לנו רגשות אחד לשנייה, אך בו בזמן אנחנו יוצאים לדייטים כי כפי שאמרתי הוא מצידו לא יהיה משהו רציניוהוא כל הזמן אומר שמשהו עוצר אוצי איתך בגלל קרבת המשפחה. וכל פעם שאני יוצאת לדייטים ומספרת לו על כך הוא מתחיל להראות את רגשות הקנאה שלו וההפך.מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
נישואי קרובים?
16.05.2012 • 17:27

בובי יקרה,
מבחינה גנטית, הקירבה שלכם מוגדרת כ- 1/32. הסכנה בנישואי קרובים היא חשיפה של גנים מזיקים - כאלה שמתבטאים כאשר הצאצא מקבל אותםמשני ההורים. וכאשר לכל הורה יש גן אחד כזה, ההורה אמנם בריא אבל הסיכוי שיעביר אותו לבן או לבת הוא חצי, כלומר, חצי מהצאצאים יקבלו אותם. הסיכון אינו בהעברה של גנים כאלה, כי לרובנו יש כאלה ולתכונות שונו. הסיכון בנישואי קרובים הוא הסיכון שלשני ההורים יש גן כזה הקשור לאותה תכונה, בגלל המוצא המשותף. במקרה שלכם, המקור המשותף שיכול להיות הוא של הסבא או הסבתא רבא שאולי העבירו אותם הלאה אליכם - והאולי הזה הוא שיוצר את בתפלגות הסיכויים הסטטיסטיים.במקרה שלכם, הסיכוי שיש לשניכם את אותו גן מזיק מאותם סבא/סבתא רבא משותפים הוא אחד לשלושים ושתיים. להבהרה, הסיכוי שתעבירו אותם לצאצא שלכם הוא רק רבע מזה, שזה אומר פחות מילד אחד לכל מאה שתביאו ביחד, שזה כבר דומה לסיכוי לפגמים גנטיים מסיבות אחרות שאינן קשורות לזה. לכן, אצלכם הסיכון של פגם גנטי כתוצאה של נישואי קרובים הוא זניח. להבדיל, למשל, כאשר מדובר בנישואי בני דודים, שהקירבה הגנטית שלהם היא 1/8 והסיכוי של ילד פגום גנטית כתוצאה מכך הוא כשלושה אחוזים, שלא לדבר על נישואי אח ואחות, שהסיכוי שלהם להביא לעולם לילד פגום הוא אחד לארבעה.יתכן שהוא צריך לדעת יותר כדי לפחד פחות, אם זו אכן הסיבה שבגללה הוא חושש מקשר איתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083