ניצחון פירוס בזוגיות
אסתר
הרבה ריבים בזמן האחרון
⌄
שלום,
ד"ר אורן....!יש לי חבר כבר שנתיים ו-3 חודשים.אני אוהבת אותו והוא אותי, אבל הבעיה היא שבזמן האחרון(בשלושה חודשים האחרונים) אנחנו רבים ממש הרבה.רבים על כל דבר קטן, אוסרים אחד על השנים כל מיני דברים בהגזמותאני כבר לא יודעת מה לעשות, ניסינו לשבת לדבר ולהגיע לפשרה כלשהיאך תמיד מצאת את עצמנו שוב בתוך ריב...אני לא יודעת איך אנחנו תמיד בסופו של דבר רבים.אני לא רוצה להיפרד ממנו ואני יודעת שגם הוא לא,אבל אני לא יכולה להמשיך כך!!!בבקשה תחזיר לי תשובה מהי דעתך על המקרה שלי.תודה מראש אסתר.
ד"ר אורן חסון
ניצחון פירוס
⌄
אסתר יקרה,
קרה לכם שנכנסתם למעגל שלילי, שמזין את עצמו. הרבה יותר קל להיסחף עם הרגשות, ולנסות להרוויח רגע של "ניצחון". אלא שזהו ניצחוןפירוס. אתם מחפשים לכם רווח מיידי, של נצחון בקרב על עמדת כוח, ומפסידים את המטרה ארוכת הטווח, שזו המערכה בדרך לזוגיות טובה. ככל שתמשיכו בקו הזה, כך יהיה לכם קשה יותר לסגת אחר-כך. אולי כבר מאוחר לכם מדי, אני לא יודע. אבל שבו ביחד והציבו לכם מטרות בטווח הארוך, ונסו לשים לצורך זה, ואפילו לצורך שעה אחת של דיון, את האגו בצד. אם לא תוותרו עליו מתישהו, לא תסתדרו ביחד. אז ותרו עליו לפחות לזמן הזה, ודברו על מה שאתם רוצים וחולמים. ונסו לראות אם אתם יכולים להמשיך ולהניח לאגו גם בהמשך. אם אם לא מצליחים לעשות זאת, וחשוב לכם ללמוד את זה, לכו ליעוץ זוגי שישים דגש על תקשורת.