התחלת שיחה על נישואין

תאריך פנייה: 08.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שלי
שוב אני..
09.07.2006 • 00:01

היי ד"ר,אני כתבתי לך בעבר על הבית שלי ה"מוצף תמונות" של האקסית (והבנות במסנג'ר...) מקווה שאתה זוכר... בכל אופן קיבלתי תשובהומאודעזרת לי, תודה...אני חייבת את עצתך בעוד נושא: אני בת 25 וחברי בן 26. היום זוג חברים טובים שלנו הזמינו אותנו אליהם ומכיוון שהייתי מאוד עייפה חברי הלך אליהם לבד. כשהוא חזר התחלנו לדבר ושאלתי אותו על מה הם דיברו. אז הוא אמר שדיברו קצת עלי. ושדיברו על חתונות, והרגשתי שהוא קצת מובך מהנושא... בכל אופן הוא אמר שהחבר שאל אותו אם אנחנו נתחתן והוא אמרשהוא לא יודע...קצת פרטים "טכניים": אנחנו יחד שנה, גרים ביחד מזה חצי שנה.העניין הוא כזה: לי היה חבר 6 שנים שמאוד רצה להתחתן ואז נפרדתי ממנו. לו היתה חברה 4 שנים לפניי והוא גם הבין שזה לא זה והם נפרדו.כרגע זוג חברים שלנו (הם הראשונים בחברה') עומדים להתחתן, ואילו הזוג שהיה אצלם היום- זה די ברור שזה עניין של זמן עד "ההצעה" כי הבחור מדבר על זה ולא מסתיר את רצונותיו.ועכשיו לעניין- כשהוא אמר לי היום שהואלא יודעהעניין צבט לי. חשוב לי להגיד שאני יודעת וזה די בולט לעין (לכולם) שהוא בחור רציני ושהוא רציני לגבי, ואולי זה ילדותי אבל חודש אחרי שהכרנו הוא כבר אמר לי שהוא מקווה שאני אהיה האמא של ילדיו...דיברתי איתו על זה ואני מסיקה לבד שזה לגיטימי מה שהוא אמר אז כי זה ההתלהבות של התחלת הקשר...תראה ד"ר, מאז שעברנו לגור יחד היו עליות ומורדות שהתאזנו כמעט לחלוטין לאחרונה (הבנתי מאנשים שזה טבעי כי זה חדש לשנינו המגורים המשותפים), העניין הוא שאני פוחדת שהדבר גרם/יגרום לו לנסיגה. אני לא בן אדם לוחץ ואם לומר את האמת אני בעצמי לא הייתי מוכנה לחתונה היום.... אבל משהו בזה שהוא אמר ש"הוא לא יודע" צבט והפחיד אותי נורא. קצת הגבתי בעלבון והוא הרגיש ואמר שהוא ממש לא בנסיגה כי אם זו היתה נסיגה אז לא היינו ביחד (ובטח של גרים יחד היום) רק שמה אני מצפה? שזה כן משהו שיכול לקרות מבחינתו רק שהוא עוד לא יכול להגיד שהוא יודע במאה אחוז.אני באמת לא רוצה להלחיץ אבל משהו בתוכי מרגיש לא טוב עם זה שזה שאני חיה איתו כבר חצי שנה (שזה בטח לא הרבה לדעתך...) והוא עדיין "לא יודע"...והנקודה היא- שאניכן יודעת...מה לעשות ד"ר האם לשאול אותו שאלות? ואיך?, האם לשתוק ולחכות? (יכול להיות שהסיבה ללחץ שלי זה שהתרגלתי להיות עם מישהו 6 שנים ששמעתי ממנו כל הזמן שהוא רוצה להתחתן ועכשיו זה חדש לי?)ד"ר סליחה סליחה על המכתב הארוך פשוט רציתי לתת לך כמה שיותר פרטים...מחכה לתשובה ומודה לך, שלי

ד"ר אורן חסון
לדבר, לדבר, ולדבר...
10.07.2006 • 20:30

שלי יקרה,
חסרה לי נקודה מרכזית בכל השאלה שלך. האםאמרתלו קודם שאת יודעת שאת רוצה להתחתן איתו? אם לא אמרת לו, אז יכול להיות שהוא באמת לא יודע אם תתחתנו, גם אם הוא רוצה להתחתן איתך. כלומר, אם השאלה היא אם הוא רוצה להתחתן איתך, זו שאלה אחת, והיא תלויה בו בלבד. אבל אם שואלים אותו אם תתחתנו זו שאלה אחרת, כי התשובה תלויה גם בך. וכל עוד הוא לא שמע ממך במפורש שכן, סביר שהוא יענה שהוא לא יודע. ויכול להיות שהוא יענה שהוא לא יודע אם הוא רוצה להתחתן איתך, כל עוד לא אמרת את במפורש שאת רוצה, כדי שלא להיות מובך בפומבי אחר-כך, שהנה, אני סיפרתי שאני רוצה להתחתן, והיא זו שסרבה לי, או כדי לא לכפות עלייך משהו שהוא רוצה.למה שלא תדברו ביחד על מה שאתם רוצים או לא? למה שלא תגידי לו שאת מבינה שהוא לא יכול להגיד שאתם מתחתנים, כאשר לא דברתם על זה ביניכם? – זו דרך טובה בשבילך להעלות את הנושא. הנה, הנושא עלה, אז בוא ונדבר על זה. ואם הוא ישאל אותך אם את רוצה (ואולי גם מבלי שישאל), אל תתביישי להגיד שאת רוצה, כי אחרת יתחילו משחקי כבוד מיותרים ששניכם בודאי לא רוצים אותם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083