ניצול הדדי בקשר: מה לעשות?
מסובך רגשית
הסתבכתי עם הרגשות חייב עצות.
⌄
טוב ככההייתה לי חברה שנה וחצי. זאת הייתה אהבה בלתי נשכחתהיינו ממש פתוחים לא משנה איפה לא הייתה טיפת בושה בנינובכל אופן בחודשיים האחרונים של הקשר היינו רבים כל הזמןוכל ריב יותר דפוק מהשני רק על שטויות בכל אופן נפרדנו לשבוע בערך והיה לה ידיד שפתאום ניצל את זה ודיבר איתה אחרי המון זמן שהם לא דיברו והוא ניחם אותה על הפרידה שלנו ואחרי שבוע חזרנו ודיברנו ואז היא סיפרה לי שהוא ניחם אותה והיא לא יכולה ככה לנתק איתו קשר כי זה לא יפה הוא עזר לה והיא לא מרגישה בנוח לגמול לו ככה. אחרי זה היא התחילה לצאת עם ידיד שלה הייתה אצלו בבית הייתה מבלה איתו והייתי צריך לגלות את זה לבד. בכל אופן לא הסכמתי לזה זה היה כבר רמז לזה שנגמר בנינו.. אז פשוט סיימתי את זה.אחרי חצי שנה היתה לי חברה חדשה ועבר לי הרגש מהחברה הקודמת פתאום התחלנו לדבר שוב וגם לה היה חבר וממש נסחפנו וכל הרגשות חזרו כאילו לא היה שום דבר רע. עכשיו אני וחברה שלי נפרדנו והיא והחבר שלה נפרדו והיה לנו קשר של יזיזים. עכשיו אני תקוע עם הרגשות ואנחנו יזיזים אבל אני אוהב אותה והיא לא רוצה חבר. והיא אומרת שזה לא משנה אם נחזור אנחנו ניפרד שוב כי אנחנו לא יכולה להסתדר.חשוב לציין שאני קנאי אם מישהו יכול לעזור לי להתגבר על זה אני מאוד ישמח קשה לי להתעלם מזה שהבת זוג שלי תצא עם מישהו וכאלה אפילו אם היא לא חברה שלי.עכשיו אני שואל מה כדאי לי לעשות להמשיך את היזיזות ? או לעזוב הכל ולהתנקות ?
ד"ר אורן חסון
ניצול הדדי
⌄
מסובך יקר,
יתכן שאתה הופך את החברה שלך לשעבר לפסיבית וחסרת דעה יותר ממה שהיא. יתכן שזה לא הידיד שניצל אותה, לאחר הפרידה שלכם, אלא היא זו שניצלה אותו לצרכים שלה, הרגשיים או המעשיים (או שזה היה משהו הדדי).כיום, נדמה לי שהיא אומרת לך משהו ברור בתוך כל הסימנים המעורבים שאתה מקבל. ואותו משהו ברור הוא שזה בסדר לה שאתם יזיזים, כרגע, אבל גם שהיא לא מעוניינת להיות בת זוג קבועה שלך. היא אומרת לך שכרגע זה מתאים לה, אבל היא לא רואה בך בן זוג קבוע. יתכן שכיום היא מנצלת אותך, כי זה מה שמתאים לה כרגע, ואתה מנצל את ההזדמנות כדי לנסות ולהיות מחדש זוג – מה שהיא כנראה לא מעוניינת בו.אני מבין שזה יכול לבלבל, כי לכאורה, כאשה, כשהיא מתמסרת לך מינית, היא לבטח מרגישה משהו. אז אולי כן, אבל לא מספיק. גם נשים מסתפקות, לפעמים, בנחמה, שאולי היא יותר נחמה רגשית מאשר מינית, ולפעמים כשהיא דווקא מינית מאשר רגשית, אבל "מסתפקות" בזה. כלומר, זהו. זה מספיק, ולא יותר. ולפי כל מה שהיא אומרת לך, את הדבר הזה היא אומרת די ברור. אז את המסקנות, תצטרך להסיק לפי מה שאתה יכול להכיל. לפי מה שאתה כותב, אולי תסתפק בזה לזמן קצר כלשהו, אבל בטווח הארוך תרגיש מאד פגוע. כך שתצטרך להחליט מתי אתה שם את הגבול שלך. כי לפי כל מה שכתבת, אתה נפגע מהמשך הקשר הזה יותר מאשר היא.בנתון הקינאה שלך, נראה לי שדי מובן שלא תוכל להמשיך במצב העניינים הנוכחי לאורך זמן. אבל זה משהו שאתה תצטרך לקבוע בעצמך.