ניהול קונפליקטים בזוגיות

תאריך פנייה: 09.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
חברים לא אהובים
09.04.2006 • 10:56

לבעלי יש זוג חברים (בעל ואשה) עוד לפני שהכיר אותי, אני לא כל כך אוהבת את האשה של החבר לדעתי היא קרה, אין לנו נושאי שיחה משותפים, כל דבר שאני אומרת לא לטעמה ועוד ועוד... מבחינתי לא ללכת אליהם יותר ואף לא להתראות איתם אך בעלי מאוד אוהב אותם ואין לי רצון שינתק את הקשר עם החבר שאותו אני דווקא כן מחבבת, הצעתי לו שילך אלייהם לבד אך הוא לא מסכים, אני מעדיפה שיבואו אלינו (אם אין ברירה) מאשר שאנחנו ניסע אליהם כי אני מרגישה יותר נח במגרש הבייתי .מה עושים אנחנו רבים הרבה בגלל שאנחנו נפגשים איתם מעט ובעלי מרגיש שאני מנתקת אותו מהם, הם כמובן שלא יודעים כלום ואני לא רוצה שידעו.אנא עזור לי תודה

ד"ר אורן חסון
פשרה בהחלטה משותפת, לא בכפייה
09.04.2006 • 23:51

דנה יקרה,
בין בני זוג יש הרבה קונפליקטים, וניגוד אינטרסים כמו שאת מתארת הוא בין הקטנים שבהם. ובכל זאת, זוגות אמורים לדעת לנהל אותם, ולהגיע לפשרות ראויות. אתם מגיעים לפשרה בדרך של כיפוף ידיים (מי יכפה את רצונו על מי), במקום דרך דיבור פתוח, גלוי ונכונות הדדית להבין את הקשיים של הצד השני. גם זה בסדר, אבל אם כבר פשרה, כדאי שתלמדו לעשות זאת נכון. את מוזמנת להראות לו את תגובתי לשאלתך, כדי שידרבן את שניכם במקביל להגיע לפשרה בהחלטה משותפת, ולא בדרך של כפייה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083