ילדה קשה - מה לעשות?
יעל
רוצה לעזור לזוג חברים
⌄
יש לנו זוג חברים בתחילת שנות 30. הם נשואים כבר שנה וחצי ומאז שנישאו כל הזמן רבים... רבים זה לא הגדרה נכונה , אולי בבית הם רבים אבל ליד אנשים היא כל הזמן עוקצת אותו ומספרת לכולם מה הוא עשה ומה אמר ושהוא קמצן ומפרטת בסיפורים על כל ויכוחיהם.גם כשהם בנוכחות אחרים היא כל הזמן עוקצת אותו בהערות ציניות עוקצניות שגורמות לאי נעימית לכל החברה שבסביבתם.לאחרונה הזמנו אותם ביחד עם עוד כמה חברים לארוחת ערב חגיגית - במהלך הארוחה היא ישבה בצד עם עוד חברה וכל הזמן ריכלה עליו ועל היחסים שלהם, כולנו שמענו את הדברים , גם הוא, (יש לה קול גבוה) והיתה הרגשה נורא לא נעימה. חוץ מזה היא גם התלחששה בקטע של סוד איתי מידי פעם מה שגרם לי להרגיש כמו ילדה בת 12 שמרכלת על חברים כשהם לידי....נורא לא נעים !בקיצור נראה שהיא הגורם לכל המצב הזה של מריבות וויכוחים בניהם. גם אם בבית הוא שותף פעיל לויכוחים, לידנו היא יוצרת מצב שמציג אותו רע מאוד. וגם גורם לאי נעימות לכל הסובבים.אני בדיעה שכביסה מלוכלכת מכבסים בבית וגם אם את מרגישה צורך לשתף מישהו - תעשי זאת בצורה מכובדת ולא לידו וליד עוד אנשים.בקיצור חשבתי לעצמי מה אני יכולה לעשות כדי להסביר לה שההתנהגות שלה ממש לא לעניין - גם ביחסים איתנו החברים ונראה שגם ביחסים עם בעלה.מה אפשר לעשות ? איך להסביר לה שהיא מתנהגת מאוד לא בסדר ?
ד"ר אורן חסון
היא תלמד בדרך הקשה
⌄
יעל יקרה,
את צריכה בשביל זה לחנך אותה, וללמד אותה משהו שהוא חלק ממנה. להערכתי זהו שינוי גדול מכדי שאת, כחברה, תוכלי לבצע. כל מה שתגידי לה יישמע כביקורת, וירחיק אותה ממך. סביר שהיא תלמד בדרך הקשה, כשיום אחד הוא ימרוד.