ניגוד רגשות בידידות: מה עושים?

תאריך פנייה: 07.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירן
"תובנה חדשה"
07.12.2006 • 00:28

ד"ר חסון, שלוםאני חושבת שבטעות דילגת על השאלה שלי, אז אני מעתיקה אותה לכאן בשנית...יש לי ידיד טוב, כבר מס' שנים, איתו אני נפגשת בממוצע פעם בשבוע (בין לביןמדברים בטלפון). פגישותינו כוללות בילויים משותפים, שיחות נפש מעמיקות וברוב המקריםגולשות גם ליחסי מין.למרות הקשר האינטנסיבי, היה ברור לשנינו כי אין פה מערכת יחסים זוגית מלאה ו/אושמובילה לאנשהו. יתר על כן, למרות שאף אחד מאיתנו לא היה בקשר רומנטי/אינטימי עםאדם אחר במהלך התקופה בה אנו "ביחד", מעולם לא דיברנו על קשר מחייב או אקסקלוסיבי.בפגישתנו האחרונה שיחקנו משחק בו אנו יושבים קרוב ומסתכלים זה לזו בעיניים.הרעיון היה לעשות זאת במשך כ-3 דקות (כפי שראינו בתוכנית טלויזיה), אך העניין "גלש"לכמחצית השעה.במשך אותו זמן החלו לזלוג דמעות מעיניי ידידי. בתחילה סברתי שהדבר קשור למאמץהפיזיולוגי הכרוך בהתבוננות האינטנסיבית, אולם ככל שעבר הזמן זה היה נראה יותר כמובכי של ממש.שסיימנו (ביוזמתי), ידידי נראה נרגש מאוד. הוא סיפר עד כמה החוויה היתה חזקהעבורו ואמר כי הוא פתאום הבין משהו שלא הבין עד כה. הוא זרק עוד כמה משפטים שגרמולי להבין כי כנראה מדובר ברגשותיו כלפי, למרות שהוא לא אמר זאת מפורשות ואני לאשאלתי (אולי כי פחדתי לשמוע).האם מצב מעין זה (התבוננות מעמיקה בעיניי זולת, אותו אתה מכיר שנים, במשך כחצישעה) אמנם עשוי להוביל "פתאום" לתובנות חדשות לגבי רגשותיך כלפיו???איך ממשיכים מפה? האם להעלות את הנושא בפגישה הבאה? להתעלם?תודה על עצתך הטובה (-:נ.ב. חשוב אולי לציין כי ההתבוננות ההדדית הייתה עוצמתית מאוד גם עבורי, אולם אצליהיא לא לוותה במחשבות על רגשותיי כלפיו או על הקשר ביננו. הרגשתי כאילו במבט החודרוהעוצמתי אני מנסה "לקחת ממנו את הכאב הרב הקיים בתוכו" (מקווה שלא נשמע פסיכוטי!).שוב, ייתכן כי העוצמות בהן הוא הגיב (הדמעות) הן אלה שגרמו לי להרגשה זו.

ד"ר אורן חסון
סיפורים שהתעצמו
08.12.2006 • 22:42

שירן יקרה,
מבט ממושך בעיניים, מקרוב, הוא דבר שאינו מנהג יום יומי, ואשר אנחנו בדרך כלל רואים בו חדירה לפרטיות. לכן, מה שעשיתם גרם לשניכם להעצים את מה שהרגשתם, אלא שכל אחד גלגל לעצמו בראש סיפור שונה, ושני הסיפורים הללו התעצמו, כל אחד בדרכו. מכאן האפקט ה"פסיכוטי" ששניכם הרגשתם. אבל השאלה אינה מה הגורם לכך. מה שחשוב עכשיו הוא שהוא ידיד שלך, שאת מעדיפה לראות אותו כידיד שלך, ואילו הוא מבין עכשיו את רגשותיו כאהבה, ובנושא זה יש ביניכם ניגוד אינטרסים. אם זה הכיוון (שאת לא לגמרי בטוחה בו), תצטרכי להבהיר את עמדתך, שאת מאד מחבבת אותוכידיד, ושאת לא מעוניינת ביחסים אחרים איתו. אם זה מה שאת רוצה, את צריכה להיות חד משמעית, כי כל דבר אחר ישאיר אותו באשלייה של תקווה, וזה יחזור שוב ושוב. ולאחר שתבהירי לו זאת, ההחלטה תישאר בידיו, אם הוא מסוגל לשמור איתך על קשר ידידות, או אם קשר כזה יכאיב לו מדי. אם כן, תצטרכו לוותר על הידידות הזו, כי היא לא תהיה הוגנת כלפיו, ולך היא תכאיב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083