תקשורת בזוגיות: איך לפתוח דברים?
m
מחכה להצעת נישואין
⌄
שלום,
אני וחברי יוצאים כשלוש וחצי שנים ביחד. מתוכן שנה אנחנו כבר גרים ביחד ונסענו לחו"ל יחדיו כמה פעמים (הכי ארוך לתקופה של חודשיים). אני בת 24 וחברי בן 28. אנחנו מסתדרים טוב ונראה שרוצים את אותם הדברים. שנינו סיימנו את האוניברסיטה לפני כשנה ועובדים בעבודות קבועות ומכניסות כבר כמה חודשים. מבחינתי הגיע הזמן להעביר את היחסים לשלב הבא- נישואין. חברי לא נראה שחושב על הכיוון כמשהו קרוב. דיברנו על נושא של חתונה כמה פעמים במהלך השנה האחרונה אבל אף פעם לא משהו קונקרטי עם תאריכים או הצעות רשמיות. מה לעשות? חשבתי לדבר איתו על הנושא אבל אני לא יודעת באילו מילים להשתמש ואיך לנסח את זה. חשוב לי לדעת מה הוא מרגיש. אם יש דברים שעוצרים מבעדו להציע נישואין אז אני חושבת שמגיע לי לדעת. איך לדבר איתו? האם כדאי לחכות עוד קצת? האם כדאי לרמוז לו? חשבתי אפילו לנסות לשלוח חברה משותפת לרחרח את הנושא ולקבל איזשהיא תחושה כללית לגבי ההרגשה שלו בנושא כי אני כבר ממש מבולבלת. הייתי בטוחה כבר לפני כמה חודשים שהצעה הולכת לבוא אבל הזמן עובר ונראה שזה לא עומד לקרות..
ד"ר אורן חסון
ללמוד לבטוח ולפתוח דברים בחופשיות
⌄
mיקרה,
את יוצאת עם החבר שלך כבר שלוש וחצי שנים. אני מבין את הקושי שלך להעלות על השולחן משהו שאת מאד רוצה, וגם מאד חוששת מהתשובה שלו. לאחר שלוש וחצי שנים, היה רצוי שתהיה לכם תקשורת פתוחה, כך שתוכלו לדבר על מאוויים ורצונות. הסגירות שלכם מונעת את זה, בין היתר אולי גם בגלל חשש להעלות קונפליקטים. אז אתם מניחים לדברים כפי שהם, בתקווה שאולי יום אחד הם יסתדרו. ולפחות, מה שלא יודעים היום גם לא יזיק היום. אני מציע לך לחשוב על איזה עוד נושאים אתם מתקשים לדבר. הצעות? למשל, על המין שביניכם, ואם לשניכם טוב בו, ואם אתם מענגים זה את זו כפי שאתם הייתם רוצים, או אולי יש מקום לשינוי הרגלים ולהתנסויות חדשות (לא... בלי צד שלישי, אלא רק ביניכם) באופן שיעשה לכם טוב יותר? למשל, על מה שכל אחד מכם מרגיש כלפי ההורים ובני המשפחה של הצד השני. למשל, כמה ילדים אתם רוצים, ומתי? איך אתם רואים את התפתחות הקריירה שלכם, ואיך תכנון המשפחה משתלב בזה? יש כיוונים רבים שבהם הפתיחות הזו צריכה להיבנות, ואם היא תתקיים בכל אותם דברים, גם נושא הנישואים יגיע. אין לך מה לחכות, אבל אתם חייבים להתגבר על העכבות שלכם לדבר על כל אותם נושאים שהזכרתי כאן, ולמעשה על כל נושא שבעולם, בחופשיות כמעט מוחלטת.