טיפים לשינוי התנהגות זוגית
נעמי
ייעוץ זוגי
⌄
שלום
דוקטור!אני ממש צריכה את הייעוץ שלך..לאחר שהשתמשתי בו מספר פעמים אני עדיין בבעיה רצינית בחיי:קצת רקע על חיי: נשואה טריה+תינוקיש לי בעיה עם בעלי שהוא מעשן חשיש באופן קבוע כל היום ומשך רוב שעות היום כרגע שנינו לא עובדים ואנו בחופשה ורק עוד חודשיים נחזור לעבודה ושגרה כי כרגע אנו גרים אצל ההורים שלי, עד שהבית שלנו יהיה מוכן.לכן לבעלי יש זמן להשאיר אותי רוב שעות היום והלילה לבד עם הילד או לפעמים עם ההוריםפ שלו והוא הולך לעשן וחוזר עייף.הסברתי והסברתי במשך שנה שזה לא מקובל עליי איימתי לעזוב וגם עזבתי אך שום דבר לא עוזרהאם לספר להורים שלו? האם להתגרש? מה עושים ואיך משנים או פשוט להתגרש?תודה רבה
ד"ר אורן חסון
אמצעים שונים לשנות אותו
⌄
נעמי יקרה,
יש ביניכם חילוקי דעות עקרוניים, והוא לא מקבל את דעתך, ולא מתחשב בה. זו בעייה שלא משנה מהו הנושא, היא יכולה להרוס כל זוגיות. אני מציע שלפני שתעשי צעד נמהר, תנסי כמה צעדים דרסטיים אחרים. מה שמטה אותו לכיוון הסמים הוא הזמן הפנוי. עשי כפי שתצטרכי לעשות עם הבן שלך, כשהוא קצת יגדל ויעשה משהו שאת לא רוצה שיעשה – הסחת דעת. התחילי לקצץ לבן זוגך באופן דרמטי את הזמן הפנוי שלו. זה דורש גם ממך מאמץ. עשו דברים ביחד. לכו לבלות, לכו לטייל, לכו להרצאות, לכו לקולנוע, לכו למשחקי כדורסל של מכבי תל אביב או למשחקי כדורגל, מה שבא לכם. לכו לכל דבר שאפשר וכמה שאת יכולה להרשות לעצמך כשאת עם תינוק בגיל חודשים. העסיקי אותך ובעיקר אותו, כדי שיהיה פנוי פחות לזה. שלחי אותו לתקן באגים במחשב או שיחליף לבד שמן במכונית, מה שמתאים לו יותר. נסי למצוא דברים שהוא אוהב ומעניינים לו. תני לו חיזוקים חיוביים, כאלה שהוא באמת אוהב,בכל פעם שהוא מוותר על הסמים. ורק אם כל אלה לא יעבדו, התחילי לגייס את כל מי שאפשר כדי לעצור את זה, ואחר-כך יעוץ זוגי, ולבסוף, רק בסוף, איום בנשק יום הדין – פרידה, ולבסוף, אם גם זה לא יועיל, ואם זה משהו שהוא מאד חיוני לך, להפרד.אבל עוד לפני כן, חשבי היטב עד כמה העישון שלו יוצא על חשבונך, ואם את מוכנה לקבל אותו, על צדדיו הטובים, למרות זה. רק אם את בטוחה שלא, נקטי בכל האמצעים שהזכרתי.