נטישה פתאומית: מה קרה?
מיטל
פרידה כואבת
⌄
ד"ר אורן חסון שלוםאני בת 27 לפני כחודשיים ניפרדתי מחבר יותר נכון הוא ניפרד ממני, היינו ביחד 7 חודשים מאוד אינטנסיביים, הוא גר אצלי חצי שבוע {אני גרה לבד} הוא עדיין עם ההורים שלו,הפך להיות בן בית אצל ההורים שלי, כולם קיבלו אתו גם בביתו הרגשתי מאוד נוח, הכל היה טוב אפילו דיברנו על חתונה..שבועיים לפני הפרידה היה לי איחור במחזור מאוד נלחצנו שנינו, הוא ממש היה מסוגר ופחד אבל מאוד תמך והיה לצידי עד שבאמת המחזור הגיע והכל היה בסדר..הוא נסע לסופשבוע לבר מצווה של בן של חברה, כשחזר חזר לבית הוריו, נסעתי אליו אני כי מאוד התגעגעתי, ויחסו אליי היה מאוד קר ומנוכר, כל כל נפגעתי שפשוט הלכתי משם מהר.לא דברנו יומיים, וכהתקשרתי לשאול מה קורה, הוא אמר פתאום שהוא צריך זמן והוא לא יודע מה הוא מרגיש וכו' כעבור יומיים נוספים התקשרתי שוב והוא אמר לי שהוא לא מוכן לוותר עלינו והוא רוצה שנחזור, באמת חזרנו אבל כאן הכל התחיל, הוא החל להתעלם ממני לא התקשר כמעט וכששאלתי מה קרה, הוא אמר שזה לא כמו שהיה ועדיף שניפרד, כל ניסיונתי לקבל הסבר לא צלחו. עברו חודשיים ועדיין קשה לי,אני לא יודעת מה לעשות, אני עדיין בוכה, ולא מצליחה לצאת מזה. מה לעזאזל קרה לו???
ד"ר אורן חסון
פתאום נטישה
⌄
מיטל יקרה,
השאלה שלך היא טיפוסית לכאב. יותר מאשר לשאול איך מתגברים על זה, את שואלת מה לעזאזל קרה לו. לו היית יודעת בדיוק מה קרה לו, היית יכולה להתגבר על הכאב ולהמשיך הלאה, כי היית מבינה את העולם שסביבך, היית מבינה זוגיות והייתה לך תחושה טובה יותר שאת תביני גם את הזוגיות הבאה, ושתדעי לקרוא את הסיכון של פרידה לפני שתקרה. כל זה הכרחי לך כדי שתעברי הלאה.ייתכנו כמה דברים, וכמי שגם למד תסריטאות ושגם קצת מבין אנשים, אני יכול לומר לך שיש המון אפשרויות. אבל יכול להיות גם שמשהו בשבועיים הללו שבין ההריון לאין-הריון שינה את דרך החשיבה שלו. יכול להיות שהוא כבר העביר תסריטים בראש של נישואים של אין ברירה איתך (גם אם דברתם גם קודם על חתונה – כאן התהליך כפוי ובמצב הקודם היתה אפשרות החלטה ובחירה גם מאוחר יותר), והכעסים שלו על שזה לא מתאים לו עכשיו, העצימו לו את הביקורת שהיתה לו אולי גם קודם עליך, כי פתאום הוא שם לב לכל מיני דברים שאיתם יצטרך לחיות כל החיים. ייתכן גם שהוא נחשף בזמן הזה לעניינים יותר אינטימיים שלך ונבהל מזה. אולי הוא נבהל ממה שעבר אצלו בראש בעת שחשבתם שאת בהריון, וממחשבות הנטישה שאולי היו לו בראש ולא הוציא החוצה, וייסורי המצפון שלו מרחיקים אותו ממך, כי את עכשיו ההשתקפות של הרע שמצא בעצמו. אבל מה שכתבתי כאן, הוא רק שלושה תסריטים קרובים אפשריים, שנראים סבירים, אבל אין בהם ודאות. המשיכי הלאה. לפעמים יש לנו נפילות חריגות שאינן מובנות, וצריך ללמוד לחיות עם אי הודאות הזו של החיים, כדי להתמודד איתם. עשי זאת.
מיטל
פתאום נטישה
⌄
תודה רבה, בהחלט עזרת לי, רב תודות!!!מיטל