חששות מזוגיות: מה הטקסט אומר?
יואב
על נשים, ילדים וחיות אחרות
⌄
שלום
ד"ר,אני עוקב זה זמן אחרי הפורום שלך (בעיקר מסקרנות) ועולה בי שאלה אחת (האמת שיותר, אבל כרגע זו הכי מעניינת אותי) לנוכח מה שאני קורא.עולות המון שאלות של נשים בנוסח הזה:"אני בת XX (בד"כ סוף 20 תחילת 30), נשואה 2-3 שנים (הכוונה נישואים טריים יחסית) עם ילד אחד (או שניים) בני 1-2 שנים, מקסימים הכי בעולם (זה נכון לכולן :-)). לאחרונה, אני מרגישה שאני מתרחקת/משתעממת מבעלי. בהתחלה הכל היה בסדר בינינו ואחרי שנולדו הילדים משהו קרה בינינו. אני לא יודעת מה לעשות".כמובן שניסחתי את זה באופן לא מדוייק, אבל התחושה שעולה בי היא שהרבה נשים רק "מתחילות" לשים לב לבעיות ופגמים בבעליהן, אחרי שנולד הילד/ה הראשון. יותר מזה, יש לעיתים נשים שעל פי תיאורן עולה ממש מצב שהבעל היה "פגום" עוד לפני שהתחתנו (אלים מילולית או חלילה יותר, מובטל, אלכוהוליסט וכו') ועדיין הן התחתנו, עשו ילד ואז הן פתאום "מתעוררות".בתור גבר, מעניין אותי- האם היצר האימהי של הנשים חזק כל כך שהוא "מעוור" אותן עד כדי כך עד שהן מממשות את אמהותן ורק אז הן מתפנות לעסוק במה שהן בחרו כבעל, או שזה מורכב יותר (בטוח שכן...). האם נשים רבות בעצם בוחרות בשלב מסויים בחייהן בעל על פי הצורך שלהן בעצם בילד ולא בוחנות עד הסוף את ה"סחורה".זה קצת מפחיד לחשוב שאשה מסוגלת להתחתן "מאהבה גדולה" שמתבררת כרצון לילדים בעיקר.תודה על כל תובנה
ד"ר אורן חסון
על נישואים וחרדות מפניהם
⌄
יואב יקר,
עושה לי רושם שאתה זהיר, ואולי זהיר מאד ביחס לנשים, והמכתבים הללו מאשרים את החששות שלך.אנשים הם אנשים. גברים מתחתנים לפעמים כדי להיות במצב נשוי (למשל, כדי להתאים לנורמה), ולפעמים כדי להביא ילדים, ולפעמים כדי שיהיה להם סקס באופן קבוע וסדיר, ולפעמים מתוך אהבה לבת הזוג שלהם וכדי שהיא תהיה מאושרת. בואריאציה כזו או אחרת, זה גם מה שקורה לנשים, כאשר הדגש הוא יותר על "משפחה וילדים". כל הצרכים הללו הם לגיטימיים לחלוטין, וכל הצרכים הללו רלוונטיים לחתונה, ואין פסול באף אחד מהם. האהבה היא כלי שעוזר לנו להיות מחוייב, והוא עוזר גם לצד השני להיות מחוייב. ומה לעשות שלא תמיד מצליחים למצוא את בן הזוג האידיאלי? אז כל אחד או אחת עושה את הפשרות שלו או שלה.הקושי נולד בעיקר מכך שלאחר הילד הראשון נוצר עומס על הזמן ושעות השינה, ונוצרת חלוקת תפקידים חדשה, והיא מקשה על הזוג, כי היא דורשת פשרות, וקביעת תקדימים. ולכן, זה אחד הצמתים העקריים שבהם מתגלעים קשיים בחיי משפחה – וגם זה נכון הן לגברים והן לנשים. כך שלהערכתי אין הצדקה לחששות שלך מזוגיות, ממש כשם שאין הצדקה לחששות מלנסוע במכונית. תמיד צפוי אחוז מסויים של תקלות וסיכונים, אבל אם לא עושים, לא חיים.