אוננות ויחסים: תקשורת זוגית

תאריך פנייה: 15.05.2020 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנית
משבר בזוגיות
15.05.2020 • 13:35

היי לכולם
רוצה לשתף בסיפור שלי
אז נשואה 2 עשורים עם 3 ילדים מתבגרים..
יש לי בעיה שאני לא מצליחה להשתחרר ממנה וצריכה את עזרתכם ..
הבעיה היא כזו מאז שהכרתי את בעלי הוא נוהג לצפות באתרי פורנו..
כמובן שיש לו סיפוק מיזה וכאשר הוא צופה ומקבל את פורקנו ,אין לו צורך בי.
אני מאידך מאוד רוצה בזה , ניראת טוב .זה דבר שמפריע לי ומדיר שינה מעיני כי בזמן שאני ניכנסת למיטה הוא יכול להגיד שהוא צריך לעבוד ובעצם תוך זמן קצר עובר לאתרי פורנו ..
אותו הדבר קורה שאני יוצאת מהבית לסידורים ויש לו זמן פנוי .
כאשר אני במיטה והוא לא יושן אני לא יכולה לעצום עין , וזה פוגע בבריאות שלי , ( בהריון האחרון שלי כמעט ולא ישנתי בגלל זה ולכן ילדתי בשבוע 35, פג) כאשר אני בסידורים ואני יודעת שהוא לבד .. הראש לא מפסיק לחשוב על זה וגם זה מסוכן וגורם לי להרגשת מתח בתוחי.
הגעתי לגיל שכבר זה נהפך לקשה מנשוא והפעם אמרתי חד וחלק שזה קשה לי מאוד ...הוא טוען שזה סיפוק מהיר , טוען שזה אישי , טוען שעושה את זה מגיל צעיר , טוען שלא פותחים את זה בין בני זוג , טוען שכול הגברים עושים זאת, ושאני אגיד תודה שזה לא בגידה עם בחורה.. כאילו זה משנה את המצב ... מבחינתי מרגישה כמו בגידה .
הייתי אצל מטפלת זוגיות מעורכת מאוד שאמרה לי שהבעיה נובעת מחוסר הערכה כלפי.... הוא טוען שזה לא קשור .
אני יודעת שיש בקשר שלנו גם חוסר הערכה ואני יודעת שהוא סוג של דו פרצופי שיכול לרגע להתחנף אלי ואם אני אגיד משהו לא במקום להתכנס בתוך עצמו ולא לגשת אלי ..
מרגישה את זה שנים ולא מצליחה להשתחרר מהתקיעות הזו.
יש לי לחץ בחזה מועקה שנובעת מהיחסים שלנו ...
בעקבות האוננות ובעקבות השקרים הרבים שעלו בעקבות המצב הזה
נוצר חוסר אמון שלדעתי הוא אצלי זאת אומרת שאני לא בוטחת בו 100 % הרבה פעמים שהוא מדבר אני מרגישה שזה שקר.
במצב הזה שהוא לא מוכן לקבל את מה שמפריע לי אני שואלת את עצמי האם יש עוד צורך להחזיק משפחה ?
האם לא מגיע לי בסוף היום להיות נאהבת ? האם אפשר להחזיק ככה את הזוגיות?

ד"ר אורן חסון
אולי טיפול מיני יותר מאשר זוגי
16.05.2020 • 15:43

דנית יקרה,
זה סיפור מורכב, משום שאין בו אמת אחת, ובודאי שלא אמת פשוטה. אוננות במקצב גבוה יכולה להיות דבר טבעי מאד אצל גברים, כי הם צריכים להחליף את הזרע שלהם כל כמה ימים – משום שתוחלת החיים של כל תא זרע היא בערך כך. ואז זה נעשה או על ידי קיום יחסי מין, או על ידי אוננות, ואם לא באף אחד מהם – אז בחלום בלילה (קרי לילה), וכך או כך זה מלווה במחשבות מיניות. יש גברים שמאוננים מספר פעמים ביום, ויש שאחת לכמה ימים, ויש נדירים שבכלל לא. אבל כל זה באמת לא קשור אליך ולהערכה אליך.אני לא יודע אם הוא מעריך אותך או לא – אבל זה לא קשור לזה. בדבר נוסף הוא צודק – אוננות היא הרבה יותר קלה רגשית מאשר יחסים מיניים, כי זה יכול להיות לבד, ומהר, וזהו. עם בת זוג – זה סיכון בסרוב, זה הצורך לספק אותה, ואולי להתאכזב או לאכזב. רגשית, יותר קל לבד.אבל כאן נכנסת את לתמונה, ואומרת – ובצדק – רגע, אבל גם אני רוצה. אתה מזניח אותי. ואת צודקת. זה המקום שבו היחסים ביניכם, הנינוחות שביניכם, החופש האישי שביניכם והאינטימיות ביניכם תופסת מקום, או מונעת מקום. לכן, נראה לי שעיקר הקושי הוא שם – בדיאלוג ובתקשורת האינטימית ביניכם. וסביר להניח שככל שתביעי קירבה ורצון להיות איתו במקום התמרמרות ותחושת קיפוח, כך יהיה לו קל יותר. אני יכול להבין את תחושת הקיפוח שלך, ואת חוסר הביטחון שלך, ולכן את התקשורת הזו אתם צריכים ללמוד. להאשים אותו בכך שבעובדה שהוא מאונן, עם אם בלי פורנו, הוא לא מעריך אותך, רק מרחיק אותו. גם הוא זקוק להבנה, אבל גם לנינוחות, כדי שירגיש בנוח איתך, כי זה נכון שלקיים איתך יחסי מין זה יותר השקעה מאשר חמש דקות, או אפילו חצי שעה עם פורנו ועם עצמו, בלי לחץ חברתי.בצד זה, יתכן גם שהפורנו, שנכנס מוקדם מאד לחייהם של גברים בעידן הנוכחי, גורם לכך שהציפיות שלו מהאינטימיות עם אשה הן לא ריאליות, או מונעות את הקשר הרגשי. גם זה משהו שיש לעבוד עליו – לחבר את המיניות שביניכם אל הרגש, וללמד אותו אולי ליהנות מהעונג שלך, ולא רק להסתפק בעונג שלו. משהו על הציר הזה נפגע, ויתכן שלשניכם יש השפעה על הפגיעה הזו. כך שיתכן שאולי הטיפול הנכון שלכם הוא הטיפול המיני, יותר מאשר הזוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083