אוננות וזוגיות: האם יש קשר?

תאריך פנייה: 07.06.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
עדי
ד"ר נכבד
07.06.2005 • 12:08

שלום רב,
אני נשואה מזה 4 שנים + ילד לבעל מקסים, חם, אוהב, מפנק,עדין ומה לא?גם בתקופת החברות יחסי המין בינינו לא היו מי יודע מה, שנינו מעין יבשושים כאלה....כיום במיוחד לאחר הלידה (ילדתי לפני שנתיים) אנו מקיימים יחסים אחת לחודש - חודשיים, אני מספיקה שזה מספיק לי וגם הוא למרות שאני יודעת והוא אמר לי שהוא מאונן מדי פעם.חוץ מזה הכל על מי מנוחות, נוסעים, מטיילים, יוצאים, יש לנו הרבה חברים, בעלי כל זמן שהוא לא בעבודה (עצמאי) הוא בבית עם הילד ואיתי.האם זה תקין או שמשהו פה לא בסדר?האם ייתכן כי גבר מסופק מתדירות כזו של יחסי מין או שיש לי ממה לפחד (בגידה או משהו כזה?)תודה.עדי.

עדי
ד"ר נכבד
07.06.2005 • 12:14

גילאים: אני בת 30 ובעלי בן 32

ד"ר אורן חסון
ים חלק
08.06.2005 • 15:24

עדי יקרה,
אוננות אינה מגיעה בהכרח על חשבון מיניות בזוגיות, ומקומה יכול להתקיים בצד הזוגיות. יחסי מין, כשמם, אינם רק מין, אלא גם יחסים. אוננות היא מין בלבד, עם סיום מהיר ופורקן מהיר, וללא צורך ביחסים שיכולים להפריע לנו, לפעמים, עם השאלות של "האם הצד השני רוצה או לא?" "האם הוא מוכן לחפוז?", או ללא אילוץ של משך הזמן הנדרש ליחסי מין כאשר אני עייף, ואין לי כוח להשקיע זמן על חשבון השינה שלי באותו ערב/יום/בוקר/לילה. או לפעמים זה בא לי, מסיבות שונות, כאשר בן/בת הזוג אינם בסביבה. אין שום רע בזה.מכאן גם תשובה חלקית לשאלה שלך: כן, ייתכן שגבר מסופק מינית מתדירות כזו של יחסים. תשובה אחרת יכולה להיות גם: יש הבדלים אינדיבידואליים בין גברים בנושא זה, בדיוק כמו שיש הבדלים אינדיבידואליים בין נשים בנושא זה. בדינמיקה שיש ביניכם היום, ואולי גם במערכת האילוצים שיש ביניכם היום, בהחלט יכול להיות שזה פתרון שהוא נוח לשניכם.יתכן גם ששניכם, בסיטואציה אחרת, הייתם מגיעים לנקודת שיווי משקל אחרת לגמרי, שיש בה הרבה יותר סקס. זה גם עניין של יצירת אוירה, והמידה והאופן שאתם חושבים על הנושא. עם זאת בהחלט יכול לקרות מצב שבו, גם בים החלק שבו אתם שטים היום, יתעוררו לפתע גלים, ואת או הוא תתעוררו לפתע מינית, למשל כתוצאה של מישהו או מישהי חיצוניים, שמפנה לפתע את החשיבה שלם לכיוון המיני, או משהו שחבר שלו או חברה שלך אמרו, ואז בן או בת הזוג יצטרכו לשנות גם הם את אופן החשיבה שלהם. ואם לא, אז אחד מכם יישאר מתוסכל, לפחות לזמן מה.תארתי לך מצב שאינו לגמרי דמיוני, אלא מצב שקורה לעיתים קרובות. היום אתם במצב של שיווי משקל מסויים שנוח ומתאים לשניכם, וזה בסדר. אלא שהוא יכול להשתנות מתישהו, וכדאי לפחות להיות ערים לשינויים שיקרו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עדי
תודה רבה על התייחסותך
09.06.2005 • 08:30

(הודעה ללא תוכן)