מה לעשות?!
ש.
מה לעשות?!
⌄
אני כותבת מתוך דאגה להורי בעיקר
לאימיאני אתחיל בזה שהורי מעולם לא היו ההורים המושלמים ואף רחוקים מכךאלימות הייתה חלק בלתי נפרד מהמשפחההאלימות התבטאה בעיקר כנגד הילדים ולעיתים רחוקות בין אבי לאימי בעיקר כשהיינו קטניםכיום רק אחותי הקטנה גרה בבית והיא אחרי צבאויש לי אחות נוספת שהיא אישה מוכה והורי מטפלים בה כמו בתינוקת מכיוון שאחותי כבר לא מתפקדת כלל ואני מאמינה שמכאן מגיעים כל הכעסים והלחצים שיש להוריאתמול בלילה התפתח ריב טיפשי בין הורי, אבי כעס על אימי ואיבד את העשתונות והיכה אותה דבר שהוא די יוצא דופן אבל הכעסים וחוסר השליטה העצמית הם דבר שבשגרהבתחילה אימי אמרה שהיא לא מוכנה להמשיך כך ורצתה להתגרש אח"כ היא ריככה את הטון וכנראה שהיא לא באמת תעשה את זה מה שכן אני באמת דואגת לה כי כל העומס של אחותי נופל על אמא שלי כמו גם כל הלחצים מסביבמחר (יום ג) אני אמורה להפגש איתה ואני מתכננת לספר לה שאני יודעת על מה שקרה וחשבתי להציע מספר דברים כגון ללכת למגשר או ליעוץ אבל אני בספק אם זה יקרהמצד אחד אבא שלי בטוח לא ילך והסיכויים קלושים שאמא שלי כן תלך למרות שלדעתי זאת הדרך העדיפהאו שבמקרה כזה אולי כדאי לה ללכת למשטרה ולהגיש תלונה - השאלה היא במה צעד זה יועילאו שלתת לאמא שלי לתבוע לבד ואם היא לא מתחננת לעזרה אז עדיף שלא לעזור????הורי הם אנשים מבוגרים ואני אשמח לעזור אם יש לי את האפשרותמקווה שתענה לי מהר
ד"ר אורן חסון
מה לעשות?!
⌄
ש. יקרה,
אני חושש שאת לא יכולה לכפות על אמא שלך פתרונות. פתחי איתה את הנושא, דברו ביחד על אלימות ועל היחסים בינה לבין אביך, ובררי מה דעתה. יכול להיות שהדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות הוא להיות לה אדם קרוב, שתוכל לספר לו הכל, ושתוכל להתלוננן על מה שקורה לה. קחי בחשבון שאם את עושה את זה נכון ובחוכמה, היה לאמא שלך קל יותר לדבר איתך. גם זה כשלעצמו משמש כמפתח להצלחה.