אוננות: מה לעשות כשבת הזוג חוקרת?
שלום רב
אני במצוקה זוגית-אוננות
⌄
שלום רב
הסיפור הוא כזה:אני במערכת יחסים רצינית וזוגתי לא מקבלת את העובדה שאני מאוננןהיא בכל פעם נעלבת מתעצבנת ועושה לי את המוותבעבר הגענו להסכמה שאני לא אעשה זאת יותר מאשר אנחנו מקיימים יחסים-ואכן כך קורה-אך עדיין היא בשלה ואנחנו כל הזמן רבים על כךבעיני זהו חנק והיא לא נותנת לי את האינטימיות שאני צריך ביני לבין עצמי-בעצם הדרישה שלה היא לא נותנת לי את המינימום פרטיות שאני צריךבעיניה- אני עושה כשהיא מעצבנת אותי ושיש לי שם מערכת יחסים שניה וזה חולני (אני באמת לפעמים מתנתק באוננות סתמית אחרי מריבה וזה נותן לי מפלט כמו כן הגיוון שיש בפורנו מספק עבורי מפלט -בדימיון כמובן- )היא טוענת שזה חולני ושאני כבר בן 34 וזה לא נהוג-ואני חולהאני מאונן אולי 2 בשבוע וזה לא בא על חשבון קיום יחסי מין-גם כשהיא במחזור ואנו לא יכולים לקיים יחסי מין זה מפריע להאנחנו מאוד רוצים שהקשר שלנו יעבוד ואנחנו מדברים על חתונה אבל העניין הזה עולה וגורם למתחים כל הזמןhelpתודה רבה רבה
ד"ר אורן חסון
להוריד ממנה חששות ופחדים
⌄
פונה יקר,
סלח לי על שאלת תם: אוננות היא דבר שאתה עושה בדרך כלל בינך לבינך ("בדרך כלל", כי יש נשים שזה יכול להדליק אותן). למה היא צריכה לדעת? עשה זאת בפרטיות הזמן שלך בשרותים או במקלחת, וותר על נוחות המחשב ואתרי הפורנו, ואל תנקר את עיניה עם השארת סימני לוואי. ואם היא תמשיך לתחקר אותך, אמור לה שזה עניינך הפרטי.בנוסף, כדאי אולי גם לומר לה שאוננות היא דבר טבעי, גם אצל גברים וגם אצל נשים, ויש לה תפקיד ביולוגי. אצל גברים, המטרה הביולוגית היא קודם כל חידוש תאי הזרע המזדקנים בתוך כמה ימים, והמנגנון מחייב מנגנון נפשי, של צורך, שהביולוגיה יוצרת בנו לאחר כמה ימים של העדר סקס או אוננות. אחרי הכל, האלטרנטיבה היא שלאחר כמה ימים ללא פליטה מכוונת (יחסי מין או אוננות), הזרע יוצא כ"קרי לילה" מלווה בחלומות מיניים (בין אם אתה זוכר אותם ובין אם לאו). כנראה שהצורך הזה גם יוצר פנטזיות מיניות גם בהקיץ, המניעות אותו. מכאן שאולי עדיף להניח לך, ולסמוך עליך שלא תזניח אותה. יש גברים שמתמכרים לאוננות ולפורנו, אבל מכיוון שאצלך זה לא המקרה, אתה בעיקר צריך לדאוג להוריד ממנה, באופן כזה או אחר, את החששות והפחדים.