יחסי מין וזוגיות: מה הבעיה?
עמית
לא יודעת כבר מה לעשות?
⌄
דר חסון שלום.
.אני אקדים ואמר שבבעיה כזאת כמו שלי עוד לא נתקלת..אני בחורה בת 22 בקשר עם בחור כבר 4 שנים בערך...אנחנו מתכננים להתחתן בשנה הבאה ..אבל יש בעיה "קטנה" שלוותה אותנו כל הזמן הזה...אנחנו לא מקיימים יחסי מין וזה אומר שאני עדיין בתולה ...אנחנו כן מתמזמזים ומקיימים יחסים "חיצוניים" איך שאנחנו קוראים לזה..אבל זאת לא הבעיה שעל הפרק כי למדנו פשוט מאוד להנות מ"יחסי מין" לא שלמים אלה..הבעיה היא שהוא מתחיל לאבד סבלנות הוא מאוד לוחץ שנתחתן השנה אבל...יש בעיה כספית שהוריי לא יוכלו לעמוד בהוצאות של החתונה עצמה ...ואני לא מצליחה לשכנע אוותו..והוא בא בטענה ...שאני לא עושה מספיק בשבילו (דרך אגב זה משהו שהוא תמיד האשים אותי בו לאורך כל הקשר.) ולא רוצה בו מספיק כדי לשכנע את הוריי להתחתן עוד השנה ..אין לי מושג מה לעשות... הקשר עומד להתפורר ...הרגשות נשרפים לאט לאט ומשאירים כוויות ואני מאוד מפחד לאבד אותו בגלל , הוא לא מבין שאני מאוד רוצה להתחתן השנה אבל כרגע המצב בכלכלי בבית לא מאפשר...אני ממש במשבר ואניאשמח לקבל את העצה שלך.. תודה מראש עמית
ד"ר אורן חסון
אז אין יחסי מין. אבל מה הבעייה?
⌄
עמית יקרה,
הצלחת לכסות את ה"בעיה" שלך בהמון אמצעי הסוואה. העובדה שאתם לא מקיימים יחסי מין, האם זה מתוך בחירה? האם זה מתוך כך שאת חוששת? האם מתוך העובדה שאין לו זיקפה? ממש לא ברור אם זו בעיה של טיפול מיני, או משהו שנובע מהשפעות תרבותיות/חברתיות, וכולו החלטה שלכם.ומדוע הוא מאבד סבלנות? כי זו החלטה שלך שלא לעשות זאת עד החתונה, והוא רוצה קיום יחסים עד עכשיו?את מבינה שאיבדת אותי בדרך לשאול את השאלה? אין לי דרך לתת לך תשובה, כל עוד לא סיפרת לי בדיוק מהי הבעיה, ומה מקורה. גם לא ברור לי מדוע הקשר מתפורר, ומדוע הרגשות "נשרפים". האם בשל מריבות על הרקע הזה של קיום יחסי מין וחתונה?אם זו הבעייה, כדאי שתגיעו ליעוץ זוגי, כי עושה רושם שאתם צריכים ללמוד לקבל זה את צרכיו ורצונותיו של זה, גם כאשר הם מנוגדים לשלכם. ולא תמיד זה פשוט ללמוד לעשות זאת לבד, כאשר הקונפליקט נראה לכל צד מאד עקרוני.