תגובה למכתב: הקשבה וסבלנות
אחת..
תגובה אליך...
⌄
ושוב שלום ד"ר.. :)אתה צודק בנוגע למה שאמרת, על למה לא הגבתי לך בחזרה..באמת נורא קשה לי לקבל שזוהי התשובה שקיבלתי, שאין דרך מוצא מהמצב שלי..אני החלטתי לתת לזה הזדמנות.. אם אני רואה שהוא ממשיך ככה, אז אני אגיד לו שאני לא יכולה יותר.. היום למשל היה ממש טוב..מי יודע.. (אבל שוב, אולי באמת זו רק האשליה שאני יוצרת לי, כמו שאמרת..)..רציתי להגיד לך אלפיייי תודות.. אתה לא מבין עד כמה אתה עוזר לי..ואתה פשוט גאון.. כי קראתי עוד דברים שאחרים כתבו, ואני ממש שמחה שיש אתר כזה ובן- אדם כמוך שעוזר לנו..אז שוב- תודה רבה רבה רבה רבה רבה לך!!!(תהיה בטוח שאתה עוד תקבל הודעות ממני חח)
a
תגובה אליך...
⌄
אני יודעת שאני לא אמור להגיב לשאלות של אחרים , אבל קצת קשה לי להתעלם מ"אחת"אני מבקש את סליחת כולם מראש....ל"אחת"ד"ר חסון משקיע מזמנו לענות לצרותיך , ומה את עושה ??? חוזרת לפסיכי הזה שמרביץ לך ומשפיל אותך???תשמעי לי ,גבר מכה תמיד יכה!!!!ואת יודעת מתי כבר לא תוכלי לקבל יותר עזרה מאף אחד???כשהוא ירביץ לך ואת תיהי מאושפזת בבית חולים כולך מוכה נכה ומכוערת.....תתאפסי על עצמך !! את מתנהגת כמו כלב מוכה שתמיד חוזר לבעלים שלו , רק שצריך לשים לך קולר ורצועה וזהו!!!ואם תמשיכי איתו כנראה שהמכות האלה מגיעות לך.....או "גאד" כמה טימטום יכול להיות באדם אחד....
אחת..
ל- a
⌄
תגיד לי, אתה חושב שזה כזה פשוט כמו שאתה חושב?? זה קל להסתכל מהצד על מצבים של אנשים אחרים ולהגיד "תיפרדי ממנו", ואז להתעצבן כשהצד השני לא עושה את זה. סביר להניח מאוד שאם אני הייתי בצד השני, הייתי גם אומרת לבחורה שתיפרד ממנו..אבל אתה גם צריך להבין שר-ק לפני כמה ימים הבנתי שהמצב באמת חמור! אני בתור זאתי שנמצאת בתוך המערכת יחסים, יותר קשה לי לראות מה באמת קורה.אני לא מרחמת על עצמי ואני גם שונאת שעושים את זה, ומצטערת אם זה יישמע ככה עכשיו, אבל אתה חושב שזה קל להיות כולה ילדה בת 16 וחצי וכבר להיות בקשר שני שגבר מתייחס אליי ככה?! ברגע זה א-י-ן לי את הכוח להיפרד ממנו, בתקופה שאני "באשליה שהכל בסדר".. עם כמה שזה טיפשי שזה נשמע, אני פשוט יודעת שכשאר אני אראה באמת על ידי כל מיני מצבים שאין מצב שהוא יחזור להיות כמו פעם- אז אני אפרד ממנו..אני פשוט צריכה "הוכחה", וברגע זה אין מצב שאגיע לבית חולים, ולכן אני "לוקחת את הסיכון".. (מצבים שבהם הוא יתעצבן או משהו עליי, לא ירביץ.. אם הוא ירביץ, אני ישר אפרד ממנו).אז באמת תודה רבה על ההתייחסות שלך(לא בציניות),אבל מה שכן- הדבר האחרון שמישהו במצב מבלבל ולא הכי טוב צריך זה שיגידו לו :"ואם תמשיכי איתו כנראה שהמכות האלה מגיעות לך.....או "גאד" כמה טימטום יכול להיות באדם אחד...."אני לא אתחיל "להחזיר" לך, כי אין לי שום סיבה לרצות לריב איתך.. אבל באמת שתדע, שזה היה הדבר הכי מטומטם שאי פעם שמעתי ממישהו שכביכול מנסה לעזור.בפעם הבאה אם אתה רוצה לעזור ולהגיב למישהו, נסה רגע לחשוב עליך בתוך המצב שלהם, ואז תחשוב אם באמת זה הדבר הכי חכם שאתה יכולה להגיד. (מה שציטטתי).מה שכבתית לא נכתב בעוינות או משהו, מצטערת אם זה נשמע ככה. רק הדבר האחרון שכתבת באמת עיצבן..
ד"ר אורן חסון
וכפי שאמרתי, אני באמת מבקש לא להגיב
⌄
a יקר,
אחת הסיבות שבגללה אנשים אמורים לא לענות, היא כדי שלא אצטרך להשיב. ובמקרה שלך, אין לי ברירה. להשיב באופן שבו השבת זה קל. אבל אני יודע שצריך להעביר את המסר באופן כזה שהצד השני יהיה גם מוכן לקבל. ולפעמים אני יודע שהצד השני צריך להפנים את המסר, כי הוא לא פשוט, ואסור לי להעביר אותו באופן שיעורר התנגדות. כך נהגתי גם במקרה הזה, וכפי שראית, יכולתי לדעת שהיה קשה לאחת לקבל את דברי. אבל חשבתי שייקח זמן, והיא תפנים. אם לא היום, אז בתוך שבועיים-שלושה. ודווקא המכתב השני שכתבה לי אחת חיזק בי את הרושם שהיא מקשיבה. קשה לה לקבל, אבל היא מקשיבה. וזה חשוב. אני מבין את הצורך שלך לכתוב את המכתב, כי את רוצה לעזור, וכי התנהגות כזו כמו של החבר שלך מכעיסה אותה. אבל לפעמים אורך רוח מועיל יותר. חג שמח לשתיכן.