בדידות בגיל 19: מה לעשות?

תאריך פנייה: 10.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שושו
בעיה..
10.04.2006 • 22:10

שלום רב
לך,אני כבר כמעט בת 19 ומאז ומעולם לא היה לי חבר..זה התחיל מזה שבגיל 14 זה לא ממש עניין אותי..ובגיל 15 כשכבר כן רציתי אז לא ממש מצאתי וזה המשיך וככל שהזמן עובר ואני ללא ניסיון הביטחון העצמי שלי יורד..ועכשיו כשאני עוד מעט בת 19 אני כבר ממש מתוסכלת אני חושבת שאני אף פעם לא אמצא אחד.פעם עוד בנים היו מתחילים איתי, ואני יודעת מה אני שווה..אבל בשנה האחרונה אני יכולה לספור ביד אחת כמה התחילו איתי..אני כבר ממש מיואשת..כל המשפחה שואלת אותי "מה קרה?את לא רוצה חבר?"..וכל פעם אני צריכה לתת דין וחשבון (לתת תירוצים) לכל אחד וזה ממש מביך..אני גם בחיים לא התנשקתי..עכשיו אני אפילו כבר מפחדת להיות עם בנים בגלל החוסר ניסיון שלי...פעם אם הייתי נדלקת על מישהו אז הייתי מנסה איתו ואח"כ היה יורד לי ממנו..עכשיו כשאני נדלקת על מישהו אני אפילו לא מנסה כי איזה גבר ירצה מישהי שהיא בדיוק כמו ילדה בת 12..אני חייבת ייעוץ...תודה

ד"ר אורן חסון
גיל 19, וחוששת שתשאר לנצח לבדה
11.04.2006 • 22:49

שושו יקרה,
איך הזמנים משתנים... בזמני, כמעט כל בנות ה- 19 היו במצבך (או לפחות כך היה נדמה לי...). אבל אני יודע שזה לא מנחם, כי את מסתכלת על מצבך היחסי. ובכל זאת, עדיין נשים רבות הן במצבך בגיל 19, ובמצב שונה לחלוטין בגיל 21, או 23, וזה עדיין רחוק רחוק מנֶצח.קחי בחשבון שהיתרון הגדול שלך הוא שאת אשה. בחברה שלנו, גברים, בין אם הם אמיצים ומנוסים, ובין אם הם בישניים וחסרי בטחון, צריכים ליזום יותר מנשים. הרבה יותר קשה לגבר חסר בטחון למצוא בת זוג, מאשר לאשה חסרת בטחון למצוא בן זוג. לפעמים, עבורך, זה רק של לדעת היכן להיות כדי שיתחילו איתך. את בת 19, אולי בצבא, ואולי עוד לא או שלא תהיי. אולי כבר התחלת בלימודים גבוהים, ואולי עוד לא, וכל מקום כזה הוא יצירת הזדמנות להכרויות. וכאן גם שם, יש הזדמנויות ללכת למסיבות ולריקודים. ואם את לא יודעת לרקוד – קחי לך שעורים או חוג בריקוד, שיתנו לך המון בטחון בהזדמנויות כאלה. אז גם אם זה לא פתרון מיידי, זה ייתן לך אפשרויות בעתיד. ואם את מרגישה שאת היום בבעייה, התחילי לחשוב על פתרונות לא להיום, אלא לאיזה שהוא זמן קדימה. ריקודים, חדר כושר, לימודים, שינוי מקום מגורים (אם את גרה במקום שאין בו הזדמנויות לפגישות), חוגים לפעילות חברתית כמו תאטרון, שגם כן יכול להוסיף לך בטחון, שינוי תדמית (כן, כן, לבוש "מזמין" יותר, שאינו חייב בהכרח להיות חשוף יותר באופן ממשי, אלא אולי צבעוני יותר ובולט יותר) ועוד ועוד פתרונות יצירתיים שכדאי שתתחילי לחשוב עליהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083